Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

szemet pixabay pollution 4834785 1280

Sajtóközlemény

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. évente egy kisebb megyeszékhely kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű, illegálisan kidobott szemetet gyűjt össze az országos közutak mentén. Az átlagosan évi 10 ezer tonnányi szabálytalanul kihelyezett hulladék felszámolása mellett a társaság számos kampányszerű, országos programban vett és vesz részt kezdeményezőként vagy csatlakozóként. Időszakosan így is több helyen újratermelődnek az illegális szemétlerakatok, ezek eltüntetésére fókuszál 94 mérnökségén keresztül az országos közútkezelő az április 12-ei héten.

A tavaszi időszakban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. elsősorban a téli hónapokban keletkezett burkolathibák kijavítására koncentrál. Így az elmúlt hetekben már a tartósabb, melegaszfaltos lokális javítások is elindulhattak. Közel 100 helyszínen a teljes körű felújításokat is elkezdhették a kivitelezők.

A kormány Tisztítsuk meg az Országot! programjához kapcsolódva az elmúlt időszakban keletkezett út menti illegális szemét összegyűjtésére fókuszál a héten a közútkezelő. A társaság célja, hogy az út menti növényzet hamarosan esedékes kaszálása előtt összehangoltan, országosan is gondoskodjon az újratermelődő hulladékhalmok felszámolásáról.

A biztonságos munkavégzés érdekében több helyen is kisebb-nagyobb korlátozásra lesz szükség. A szakemberek védelme érdekében ezúton is szeretnék felhívni az autósok figyelmét arra, hogy az ideiglenes korlátozásoknak megfelelően közlekedjenek a munkaterületek mellett.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyomatékosan arra kéri az úthasználókat, hogy az utazásuk során vagy más módon keletkezett hulladékukat ne dobálják el vagy helyezzék ki illegálisan az országos közutak mellé. A szeméthalmok ugyanis nemcsak elcsúfítják a környezetet, egészségügyi kockázatokkal járnak és még környezetszennyezők is. Ráadásul rengeteg kapacitást is elvonnak más útüzemeltetési munkáktól. Az illegális út menti szemét összegyűjtése és biztonságos lerakókba szállítása a közútkezelőnek - és így az adófizetőknek is - évente mintegy 1-1,5 milliárd forintjába kerül.

Fotó: Pixabay