Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

oktatsA Meteorológiai Világszervezet most megjelent éves jelentése beszámolt arról, hogy a 21.század első évtizede volt a legmelegebb, az 1850-ben megkezdett és regisztrált mérések kezdete óta.

A globális felmelegedés létezését hirdető szakértők egyértelműen állításuk bizonyításaként értékelik a táblázatot, és vallják: "próbálja meg bárki azt állítani, hogy nem létezik globális felmelegedés a táblázat megtekintése után."

 global-temperatures.jpg.662x0 q100 crop-scale

Miután a diagramot közzétették a Kongresszuson, a globális felmelegedést tagadók is elgondolkodhattak azon, meddig érdemes olyan megnyugtató magyarázatok mögé bújni, mint a bolygó természetes ingadozása. Természetesen a Föld korához képest valóban elenyészően kicsi időszakról beszélünk, mégis egyre egyértelműbb, több ez puszta természetes melegedésnél.

Minél többen látjuk be azonban, hogy valós változásokról beszélünk, annál hatékonyabb változásokat tudunk véghez vinni, így nem elkeseredésre, hanem cselekvésre van szükségünk.

Forrás: TisztaJövő.hu

 

Ha a bringát választjuk, amikor csak tudjuk a motoros járművek helyett, akkor már sokat teszünk a globális felmelegedés ellen. Ne feledjétek: Sok kicsi, sokra megy!-olaf