Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

eBikeHollandia továbbra is vezető és úttörő a környezetvédelem és az alternatív hajtású mobilitás terén, így nem meglepő, hogy náluk készül el a világ első országútja, melyen tilos lesz benzin vagy gázolaj foltokat hagyni.

Amszterdamot és Almerét fogja összekötni az az országút, melyet kizárólag elektromos motorral és kerékpárral, vagy elektromos rásegítéses biciklivel lehet majd használni. A szakasz összesen 25 kilométer hosszú lesz, és csak kettő vagy három kerékkel lehet majd felhajtani rá.

Az út nemcsak a biztonságos közlekedést hivatott szolgálni, hanem az elektromos mobilitást is népszerűsíteni kívánja, és egyben Almere városát akarják megismertetni a turistákkal – derül ki a Holland Turisztikai Hivatal (ANWB) álláspontjából. A projekt kezdeményezője is az ANWB volt, de egy nagyobb összefogás keretében fog megvalósulni.

A két város és az ANWB alakította meg a ForenZO-t, mely a tervek sikeres létrehívásáért felel. Hogy minél népszerűbb legyen a projekt, és az emberek is felkapják rá a fejüket, a felek biztosítást fognak kínálni az országút használóinak – azok a partnerek, akik részt vesznek az országút megépítésében, szintén árkedvezményeket biztosítnak majd.

A felek hamarosan további részletekkel fognak szolgálni, amint pontos információkkal rendelkeznek az út várható megnyitásáról.

Forrás: Tiszta Jövő

A Cikk eredetiben ITT olvasható!

Fotó: popularmechanics.com