Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

AppleÉrdekes cikkre bukkantunk a Tiszta Jövő oldalán. Reméljük az Applenél előbb-utóbb megértik az üzenetet.

Greenpeace-aktivisták a Maszatos Adatok kampány támogatói által küldött Facebook- és Twitter-üzeneteket vetítettek az Apple híres cupertinói központjának falára. Megismétlődött a megmozdulás több városban is, többek között Budapesten, az Erzsébet téren is. Bodi Sylvi szépségkirálynő és Greenpeace-aktivista Budapesten Steve Jobs szobránál fényképezkedett iPad-alapú Greenpeace-bannerrel

A kampány támogatói a Facebookon és a Twitteren, valamint a helyszínen írtak üzeneteket a vetítéshez, amelyekben arra kérték az Apple-t, tisztítsa meg az iCloudot, tehát szén helyett megújuló energiával lássa el az adatközpontjait.

„Az Apple igazgatói mindeddig figyelmen kívül hagyták azt a több százezer embert, akik arra szólítják fel őket, hogy jó célra használva a befolyásukat megújuló energiára építsék a felhőjüket – mondta Phil Radford, a Greenpeace USA igazgatója. – Apple-ügyfelekként mi is imádjuk az iPhone-jainkat és iPad-jeinket, de nem akarunk olyan iCloudot használni, amelyet a koszos, szennyező szén füstje lát el energiával."

Több mint 216 ezer ember írta már alá a Maszatos Adatok-petíciót a Greenpeace kampányának múlt havi indulása óta, amelyben arra kérik az Apple-t, hogy az tiszta energiával üzemeltesse az iCloudot.

A Greenpeace nemrégiben megjelent „How Clean is Your Cloud?" című jelentése (és annak magyar nyelvű, Maszatos adatok című összefoglalója) tizennégy IT-céget értékelt a tiszta felhő felépítéséhez szükséges kulcselemek szempontjából, beleértve a több mint 80 adatközpont villamosenergia-ellátási láncát. A jelentés azt találta, hogy a Google és a Yahoo elkötelezettek a tiszta energia mellett, míg az Apple, az Amazon és a Microsoft az idejétmúlt szén- és atomenergiára hagyatkozik a felhők üzemeltetése kapcsán. A Facebook szintén felkerült a legzöldebb cégek közé, nem utolsó sorban a Greenpeace előző IT-s, Unfriend Coal kampányának hatására.

GreePaceAz Apple végrehajtott egy kisebb megújuló energiás beruházást az észak-karolinai adatközpontja jelenlegi áramfogyasztásának részleges fedezésére, de a létesítmény bővülése során ki fogja nőni ezt a forrást, és egyre több és több áram fog a Duke Energy széntüzelésű erőműveiből érkezni.

„Az újító szelleméről ismert Apple csak a port nyelheti az olyan cégek mögött, mint a Facebook, a Google és a Yahoo, akik konkrét lépéseket tettek és vállalati előírásokat léptettek érvénybe annak biztosítására, hogy a felhőik egyre nagyobb arányban tiszta energiával üzemeljenek" – mondta Casey Harrell, a Greenpeace International IT-elemzője.

A cikk eredetiben ITT olvasható!