Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

cyclingtorrentsArchív kerékpáros felvételek minden mennyiségben.

Az Ünnepek közeledtével a megszokott alkalmazásbemutató helyett egy olyan oldalt szeretnék Veletek megismertetni, ahol több ezer kerékpáros videó található. Közvetítések a világ minden tájáról, egészen régi archív feltételek, dokumentum filmek és még sorolhatnám. Egy igazi virtuális kerékpáros kánaán. Van itt 1922-es Milano – Sanremo, 1981-es Paris – Roubaix, videók olyan versenyekről mint a Kolumbiai- vagy épp a Taiwani körverseny. Tehát igazi ínyencségek, amivel az ünnepek alatt remekül ki lehet kapcsolódni.


Az oldalt a http://cyclingtorrents.nl címen éritek el, mint már a webcímből is látszik, az oldal a BitTorrent technológiát használja, melyet sokan támadnak, az illegális fájlmegosztások miatt. Az, hogy most mégis egy torrent oldalról cikkezek annak az oka az, hogy az itt fellelhető tartalmakhoz nem lehet „legális" úton (lemezboltból, webáruházból, adott TV csatornára történő előfizetéssel stb.) hozzáférni. A tartalmak nyelve természetesen nem magyar, de ez nem hiszem, hogy gondot okoz, hiszen jórészt sportközvetítésekről van szó, sőt aki beszél angolul, az akár olyan legendás kommentátor közvetítésében is nézheti pl. a Tour de France-t, mint Phil Liggett.


Az oldalról regisztrációt követően tudunk letölteni. Belépést követően a „Browse" menüpont alól érhető el a kereső. Letöltéshez kattintsunk a listában a letölteni kívánt anyag címére, a megnyíló adatlapon pedig a „Download" sor melletti „.torrent" kiterjesztésű fájlt töltsük le és nyissuk meg kedvenc kliens programunkkal.


Akinek ismeretlen a BitTorrent technológia, az se tántorodjon el, hiszen mindössze egy kliens programra lesz szükség, melyet ha telepítünk számítógépünkre, az automatikusan felfogja ismerni a torrent állományokat és felkínálja azok megnyitását. Nekem kedvenc programom erre a a célra a Deluge, mely minden népszerű PC-s platformra elérhető, letölteni innen lehet. A letöltött videó állományok megnyitásához, pedig a szintén platformfüggetlen VLC-t ajánlom.


Ezzel a cikkel szerettem volna kellemes Ünnepeket kívánni Nektek, jövőre pedig folytatom a megszokott cikksorozatot és természetesen a Bringa Naptár is robog tovább, addig is kívánok mindenkinek jó pihenést, és kerékpározásban gazdag Boldog Újévet!