Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

bikepacking taskak 04

A bikepacking mostanában nagy divat. Íme a tíz aranyszabálya.

1 Ne légy idióta

A legtöbb bikepackingezőnek van egy közös motivációja: Kimozdulni a természetbe, felfedezni a világot. A környezettel és a természettel való harmónia alapvető szabály. Bringázz és aludj úgy, hogy nem hagysz magad után nyomot. A lezárt területeket tartsd tiszteletben. Meg van az oka annak, ha valamit elzárnak a látogatás elől.

2 Legyen egy minimális szerelési tudásod

Attól függetlenül, hogy hová utazol, egy dologra mindig támaszkodhatsz: magadra! Egyszer majd biztos meg kell ragasztanod egy belsőt, össze kell raknod az elszakadt láncot, vagy ki kell centríroznod a kerekedet. (Ezekben sok segítséget adhat neked a Bringadoki oldalunk.)

3 A kevesebb több

Egy kerékpártúrára mindig túl sok mindent akarunk magunkkal vinni. Ez főleg terepen, megviselheti a bringást. Ezért csomagolj keveset, és csak azt vidd magaddal, amire tényleg szükséged van.

4 Használj univerzális javítókat

Egy túra során lehetnek olyan pillanatok, amikor gyors vészhelyzeti javítást kell elvégezni. Ilyen esetekben a kábelkötegelők vagy ragasztószalagok hihetetlenül praktikusak lehetnek.

5 Véd a bringád vázát

A bikepacking táskák nagyon praktikusak, de menet közben tönkretehetik a kerékpárváz festését. Ezért az előrelátó kerékpáros védőmatricákat (vagy ragasztószalagokat) ragaszt a váz neuralgikus pontjaira.

6 Ne vidd túlzásba a tervezést

Hagyj teret a spontán döntéseknek. Ez a fűszer a bikepackingben.

7 Készülj fel a vészhelyzetekre

Vészhelyzet esetére legyen kéznél egy mobiltelefon, és a biztonság kedvéért indulás előtt érdemes valakit értesíteni a terveidről.

8 A higiéniáról sem szabad megfeledkezni

Naponta zuhanyozz le, vagy legalább mosakodj meg. A túrát úgy is megtervezheted, hogy néhány naponta egy éjszakát kempingben töltesz. A közbülső napokban pedig biztosan találsz egy mosakodásra alkalmas élővizet, vagy egy falusi nyomós kutat.

9 Teszteld le a beállításokat

Minden készen áll a nagy túrára? Eljött a tesztkör ideje. Tégy teljes felszereléssel egy minimum 8-10 km-es próbakört. Így láthatod, hogy minden elfér-e. Illetve hogy viselkedik a felszerelés menet közben.

10 Indulj el

Valószínűleg a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha túl sokat gondolkodsz a kaland előtt és végül nem vágsz bele. Ezért: pakolj össze, pattanj fel a biciklidre és indulj el! A többi majd jön magától.

bikepacking taskak 01

Támogasd a működésünket


Ha tetszett a cikk, kérlek támogasd a munkánkat önkéntes adománnyal a Revolutos számlánkra bankkártyás fizetéssel. Ezáltal még több hasonló cikket fogunk tudni készíteni a szórakoztatásodra.

Hogyan működik az adományozás?

Köszönjük!