Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

400 km a Balaton körül
  Élménybeszámoló a 2023-as Balaton Bike Derby-ről
Műanyag sárvédők a Zefaltól
  Minden bringára van megoldás.
A Börzsöny expedíció
  Végigtekertük a "Sárkány feje út" kerékpártúrát.
Teendők MTF e-bike vásárlás után
  Az első üzembehelyezéstől az időszakos karbantartásig.
Egy fagyi Tatán?
  Avagy Budapestről Tatára terepen.
prev
next

Tartalomjegyzék

 keresztul a dunantul dombjain es hegyein 01

Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)

2021-ben teljesítettem a Hungarian Divide egyik felét, amikor a Sátoraljaújhely melletti Rudabányácskáról tekertem hegyen és völgyön át Budapestig.

Keresztül az Északi-középhegységen
A Balaton Bike Derby sikeres teljesítésén felbuzdulva elkezdtem készülni egy kicsit komolyabb bikepacking túrára, ami a Hungarian (half) Divide névre hallgat. Mit is tud ez?

ra bph hd2021 196

Mint a nevében is benne van ez fél (half) táv, amely 724 km hosszan kanyarog az Északi-középhegység erdei útjain, miközben összeszed 13 500 m szintemelkedést. (Azaz…) Tovább olvasom

A tavalyi élmények hatására, már a célba érkezésemkor tudtam, hogy az idén, 2022-ben nekivágok az ország másik felének és teljesítem a még hiányzó részt. Ehhez komoly előkészületeket tettem. Egyrészt beszereztem új bringát (Merida Big Nine 60) és tapasztalataim alapján módosítottam egy kissé.

Kalandtúra bringa építése
Tavaly teljesen megfertőzött a bikepacking bringázás. A Balaton Bike Derby és a Hungarian Divide élményei egyértelművé tették, hogy 2022-ben ismét rajthoz állok. A kalandtúrák tapasztalataira alapozva az idén egy új, erre a célra átalakított bringával indulok el. Tovább olvasom

bikepacking stilusrol kezdoknek 04

Másrészt, mivel a szervezők, a várt augusztusi indulás helyett, egy korábbi júniusi időponttal megtréfáltak, rengeteget kerékpároztam tavasszal és a nyár elején, hogy ne legyen gond a formámmal.

Tavaly hat nap alatt sikerült célba érnem, az idén öt napos teljesítést tűztem magam elé. A cél érdekében épült a fentebb említett kerékpár, illetve lényegesen csökkentettem a magammal vitt felszerelés mennyiségét és tömegét (10,6 kg). Többek között nem vittem konyhát magammal, illetve a sátramat függőágyra cseréltem. A 680 km-es, kb 8500 m szintemelkedéses utat átlagosan napi 135 km-es távokkal terveztem teljesíteni.


  • Túra hossza: 678 km
  • Túra nehézsége: Nehéz
  • Túra terepe: Hegyvidék
  • Szint: +12772 m,-12838 m
  • Átlagos meredekség: 2.6 %

A 0. nap

  • 0 km
  • Szentgotthárd