Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

2fotosHorváthMónika

Csepel-szigetet felfedező teljesítménytúrát indít a Kerékpárosklub.

A Kerékpárosklub régóta dolgozik azon, hogy többen fedezzék fel kerékpárral a Csepel-szigetet. „Hiszünk benne, hogy népszerű bringás úticéllá válhat a sziget, ezért 2019 nyarán elindítottuk a Csepel-szigeti bringakör nevű, bármikor letekerhető helyismereti teljesítménytúránkat” – írja a civil szervezet.

A túra során különböző helyeket (39 ellenőrzőpont) kell felkeresni - például műemlékeket, tanösvényeket, templomokat, strandokat -, és az ezekhez kapcsolódó kérdésekre válaszolni vagy fotózni.

A túra két változatban készült el: csak aszfaltos, közúton haladó és egy inkább trekking kerékpárral ajánlott, néhol földutat tartalmazó változat van. A két verzió csak néhány helyen tér el egymástól.

Lorevi kapolnafotosGhileGábor

A túra hossza kb. 142 km, a szintemelkedés elhanyagolható mértékű.

Sikeres teljesítőknek oklevelet és matricát küldenek a túra kiírói, valamint 2019. június és októbere között, páros belépőket sorsolunk ki az Aqualand Termál és Élményfürdőbe, a ráckevei Hajómalomba és a Tűztorony-Kilátóba.

A túrát meghirdető Magyar Kerékpárosklub Dél-pesti területi szervezetének célja, hogy még többen megismerjék a Csepel-sziget rejtett kincseit, és igazi biciklis túraparadicsommá váljon a terület. „Nem most fogtunk bele ebbe a misszióba, 3 évvel ezelőtt Összetekerünk projektünkben jelöltünk ki a szigetet átszelő túraútvonalat.”

A hokerekparozzak.hu 2016-ban már hírt adott erről a túra útvonalról.

Fedezd fel a Csepel-sziget kincseit két keréken!
A Magyar Kerékpárosklub bemutatja: a Norvég Civil Támogatási Alap és az Ökotárs Alapítvány segítségével a Csepel-sziget kincseit kétkeréken.

Új túraútvonalon fedezheted fel a Csepel-sziget látnivalóit. A túra a Csepel-sziget és a Ráckevei-Soroksári Dunaág (Kisduna) két oldalán halad. A kitáblázott útvonal alternatívát biztosít az EuroVelohoz, kisebb-nagyobb, egy – vagy többnapos körtúrák is tehetők mindkét útvonal felhasználásával. Olvass tovább...

Valamint a túra szerepel is az adatbázisában. Amit ITT! tudsz megnézni.

További információk, térképek és ellenőrzőpontok listája a Kerékpárosklub honlapján katt IDE!