Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Kalandkör 400 élménybeszámoló
  Részünkről az útvonal elbukott
Felvidéken kétkeréken
   Többször bejárós útvonalat találtam.
 A hónap megyéje: Bács-Kiskun vármegye
  Bács-Kiskun megyei kerékpártúra ajánló.
Ki volt Lukanénye hőse?
  Családi kerékpártúra a Felvidéken.
prev
next

Hódmezővásárhely Bankpalota SFHódmezővásárhely 25 útvonalat készített a város környékén kerékpárosoknak.

Hódmezővásárhely az alföldi közlekedés adta kényelmes kerékpározási lehetőségekkel, 60 kilométernyi bel- és külterületi kerékpárúttal, húsznál is több, bel- és külterületre kidolgozott gyalogos és biciklis útvonallal várja a kezdő és gyakorlott kerékpárosokat. Területünkön működik kerékpáros-barát étterem – biciklis menüvel -, de a külterületi útvonalak mentén telepített kerékpáros javító szettek is rendelkezésre állnak szükség esetén. Képzett túravezetőink elkísérik a kerékpárosokat, akik számára túraútvonalakat egyéni kérés alapján is összeállítjuk és túrakerékpárt, vendéglátást, szállást és programokat is biztosítunk.

 

A számos túraútvonal közül a kerékpárosok figyelmébe ajánljuk a Körtvélyest és Mártélyt érintő túránkat, amely érinti az egykor tanyasi iskolaként működő, nemrég felújított Bodzásparti iskolát, és a Tisza töltésén eléri az egykori csendőrlaktanyát, ahol skanzen mellett az őshonos szürkemarha gulya is megtekinthető. A gáton tovább haladva, Mártélyra megérkezve, a Tisza holtágának csodálatos élővilágát bemutató Bodnár Bertalan Oktatóközpont, az élőhelyeken végigkalauzoló tanösvények, valamint a gyerekek számára játéklehetőséget kínáló kalandpark is várja a túrázókat. A kalandvágyók ladikot, vagy kenut vehetnek igénybe a holtág területének még alaposabb megismerésére. A parton kialakított bográcsozó helyeken akár magunk is készíthetünk harapnivalót, de vendéglátás, sőt, szálláshelyek igénybevételére is van lehetőség.

 

Körtvélyest és Mártélyt érintő túra

 

A túra útvonala telefonra/GPS-re ITT letölthető.

 

 

A másik kiemelt útvonalunk a Csomorkányi úton a XV. századból ránk maradt romtemplomhoz vezeti a kerékpárosokat, ahonnan tovább haladva a Kardoskút térségében épített kilátókból csodálhatják meg a Fehértó természetvédelmi területének gazdag madárvilágát. Innen Kardoskút-Pusztaközpont felé vezet utunk, ahol a környék néprajzi kincseit tekinthetik meg a Múzeum és Olvasókör épületében, majd Kardoskúton az Oncsa-ház és a település első világháborús emlékhelye várja a turistákat. Visszaindulva Vásárhely felé a Nagy Keresztúton érkezünk meg Székkutasra, ahol a Piroska történetéről híressé vált német író, Hugo Hartung emlékszobája tekinthető meg a Művelődési Házban, míg a település múltját az Emlékházban ismerhetik meg a látogatók. Útban Vásárhelyre – a 47-es út mellett épült, biztonságos kerékpárúton tekerve - a Sóshalmi olvasókörnél tehetünk pihenőt, vagy tovább haladva a Sóshalmi Borászatban kóstolhatjuk meg a kellemes, homoki borokat.

Csomorkányi romtemplom kerékpártúra

A túra útvonala telefonra/GPS-re ITT letölthető.

A Hódmezővásárhely környéki túrákat tartalmaző füzet letölthető INNEN!

Az összes túrával kapcsolatban információ:
Sonkoly Ágnes
Tel.: +36 (30) 871 1022

TourInform iroda
Andrássy út 34.
Tel.:+36 (62) 249 350
Fax.: +36 (62) 530 163
E-mail: hodmezovasarhely@tourinform.hu