Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

Kozkut3Szomjas vagy, megtöltenéd a kulacsod vízzel egy kútnál? Hol az a kút?

Szép nyári nap van. A nap csak úgy ontja magából a 35-40 fokos meleget. A kulacsodból kifogyóban a víz, de sebaj itt a következő település. Most már csak a közkutat kell megtalálni, hogy hova rejtették. Félóra tökölés, mire akad egy, az egyik mellékúton. (Amiről szerencsére nem szerelték le a nyomót sem.) Kicsi pihi, majd visszatérve az útvonaladra kiderül, hogy azon is lett volna egy kút kicsit fentebb... Ugye sokatok számára ismerős a sztori.

Én folyamatosan azt szajkózom, hogy törvénybe kellene foglalni, hogy minden település a köteles legyen a településre bevezető összes útján a település határától 500 méterre egy-egy közkutat üzemben tartani. Így segítve a fáradt vándorokat.

Sajnos ez nem így van, marad a kút keresés, ami, ha nagyon szomjas vagy, olyan izgalmas mint a kincsvadászat. És 40 fok melegben, ha rátalálsz tikkadtan, száz aranyért sem adnád.

Ennek nagyjából itt a vége! Létezik egy weboldal... a kozkutak.hu, amit jó ha megjegyez a kedves vándor. Sőt ha rendelkezel okostelefonnal gyorsan mentsd el benne, mivel egy nagyon jó adatbázis és ha engedélyezed, hogy pozíciódat a térképen meghatározza a rendszer, akkor már meg is nézheted, hol van a legközelebbi kút, ahol szomjad olthatod. (Már, ha nem szerelték le róla a nyomókart...)

kozkut01

kozkut02