Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

DunakanyarSzive2Kerekezzünk egy nagyot a Föld szíve körül.

Korábban beszámoltunk mi is a DunakanyarSzíve TT - veteránkerékpáros teljesítménytúráról. Amely szív alakban tesz egy nagy kört a Pilis és a Visegrádi hegység körül. Szakmai szempontból az útvonalat az erős forgalom miatt nem ajánlom, de az ötlet fantasztikus volta nem hagyta nyugton a fantáziámat, és megszületett az alábbi útvonal.

A kerékpártúrát Pomázról indítva Szentendre felé kezdjük el. Szentendre városában a 11-es utat kihagyva a Duna parton tekerünk, így a történelmi városrészen haladhatunk át. A város után a 11-es úton már lehet kerékpározni, a forgalom is tűrhető. Aki viszont ezt szeretné kihagyni, az tovább haladhat Leányfau közepéig a jól-rosszul, de inkább rosszul megépített kerékpárúton.

Leányfalu és Tahitófalu után ismét van kerékpárút, ami már a használható kategóriába tartozik, viszont sajnos csak Dunabogdányig építették meg.

Az első 30 kilométerünket Visegrádon akár egy nagyobb pihenéssel is megünnepelhetjük, hiszen a királyi város megér egy rövidebb városnézést.

Esztergomig még 20 kilométert kell lenyomnunk két kisebb településen Dömös és Pilismaróton áthaladva. A városban ismét ajánlok egy rövid nézelődést. Felkészülve a következő etapra, ami 16 kilométer mászás Dobogókőig.

 Dunakanyarszive

Dobogókő a Föld szívcsakra. A dalai lámához hasonlóan világszerte spiritualizmussal foglalkozók sokan tudják: a Pilis a Kárpát-medence energetikai szempontból kitüntetett helye, spirituális központja. Őseink szerint az a pont, ahol "az Ég és a Föld összeér".

Erre lehet, hogy sokan felkapjátok a fejeteket, ezért engedjetek meg még néhány gondolatot erről. Bolygónk akupunktúrális pontjait a Szent György vonalak segítségével kereshetjük meg. Ezek a vonalak energiarendszerek, egyfajta rezgések, az ősi tudás szerint behálózzák az egész Földet. Ahol metszik egymást, ott terülnek el ezek az akupunktúrális pontok. Az ilyen többszörös kereszteződésekben szentnek minősülő helyeket tartanak nyilván, mint például a görög delphoi jósda, a perui Machu Picchu vagy akár az angol Stonhehenge is.

A Kárpát medencében egyedülálló szerepe van a Szent György vonalaknak, ugyanis azok itt rendkívül sűrűn helyezkednek el. Földünk szívcsakrája pedig éppen Dobogókőn és környékén, azaz a Pilisben (egyes vélekedések szerint a Rám-hegyen, a Ferenczy-sziklánál) található az a hely, ahol a Föld szive dobog. Dobogókő a Föld legerőteljesebb energiaközpontja.

Ebben sokan hisznek, sokan nem. Mindenesetre érdemes ezen elgondolkodni, pláne azért, mert miután kifújtuk magunkat hatalmas száguldásban lesz részünk Pomázig, ahol is ezt a túrát elkezdtük.

dunakanyarszive

A túra adatai:

  • Távolság: 89 km
  • Összszintemelkedés: 1502 km
  • Nehézsége: nehéz

További infók ITT!