Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

FotoSketcher - KerkprVonatonMit mivel és milyen jeggyel lehet szállítani vonaton?

A 20' vagy annál kisebb méretű kerékpár, ha a méretszám a keréken fel van tüntetve, és az egykerekű kerékpár (monocikli) (Ha bringádból az egyik kereket kiszereled, az még nem egykerekű!) kerékpárviteldíj megfizetése nélkül szállítható.

Minden más hagyományos kerékpárhoz kerékpárjegyet kell vásárolnod, ha pedig a vonaton kötelező kerékpár helyet lefoglalnod (a menetrend ezt jelzi) akkor ezt is meg kell tenni.

Egy fő csak egy kerékpárt vihet magával. Ez teljesen logikus is, hiszen egyszerre egy fenékkel egy bringa ülhető meg.

A 12 éven aluliak a kerékpárjukat csak felnőtt kíséretében szállíthatják.

Ha szétszereled a bringádat, de minden fő alkatrésze veled utazik, akkor is kell kerékpárjegyet venned!

Tandem bringát csak kerékpárszállító kocsiban szállítható, viszont egy kerékpár jegyet kell csak hozzá vásárolni nem két kerékpárnak minősül, még ha kétszemélyes is.

Kerékpár-utánfutót csak piktogrammal megjelölt járműrészben (De akkor itt csak egy kerékpár és utánfutó lehet), vagy kerékpárszállító kocsiban szállíthatsz. Kerékpár-utánfutót akkor szállíthatsz, ha egyben a bringádat is szállítod (van rá jegyed). Ezenkívül az utánfutóra még két jegy megvételét írja elő a MÁV-Start szabályzata. (Így azért eléggé borsos lesz az utazás.) Ha olyan InterCity utaznál, ahol a bringára helyjegy foglalás kötelező három helyet kell foglalnod.

Motorral felszerelt kerékpár a vonaton nem szállítható. Megkérdeztem a Kommunkiációs Igazgatóságukat. Az elektromos kerékpár szintén motorral szerelt kerékpárnak minősül. Tehát ebike-ok és pedelecek szállítását nem támogatják.

Röviden ennyit a vonaton történő szállításról, remélem hasznos volt elolvasni sokatoknak.