Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

DSC 1007A nyári hegyi turizmus fellendítése és a biciklisport lehetőségeinek bővítése érdekében hegyi kerékpárutakat alakítanak ki a Madarasi Hargitán.

A Kápolnási Gazdák Egyesülete és a Madarasi Hargitáért Egyesület is sikerrel pályázott kerékpárutak kialakítására a Hargita megyei önkormányzatnál, így a térségben hamarosan két hegyi kerékpárút is várja a biciklisport szerelmeseit és az ide látogató turistákat.

A mintegy 20 km hosszúságú kerékpárutak a Madarasi Hargitáról indulnak, az egyik Kápolnásfaluba érkezik majd (Madarasi Hargita-Aszaló-Kápolnásfalu útvonalon), míg a második út Zetelakára (Madarasi Hargita-Súgó völgye-Deság háta érintésével).

Jelenleg a terepfelmérések zajlanak, bejárják a lehetséges útvonalakat, hogy megtalálják a legmegfelelőbb terepet a kerékpárutaknak. A Hargita Megyei Tanács által támogatott projekt során szükség lesz majd földmunkára, úttisztításra, vízelvezetésre és természetesen a jelzések felfestésére is, ugyanakkor információs- és irányjelző táblákat készítenek és helyeznek ki. Emellett jelenleg a tervezett útvonalak GPS koordinátáinak rögzítése is zajlik, hogy elektronikus formában is elérhető legyen bárki számára a hargitai kerékpárút, ugyanakkor okostelefonnal is követhető lesz az útvonal.

Forrás: paraferee.hu