Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
prev
next

berlini-falA fal legnagyobb részét a két német állam egyesülését követően lebontották, napjainkban már csak egyes szakaszai láthatóak, ám ezek a német főváros legfontosabb látnivalói közé tartoznak.

 

 Felfedezésük az egyik legbarátságosabb emberi találmány, a bicikli nyergéből, a berlini fal melletti kerékpártúra útvonalon végigkerekezve meghatározó élményt jelent. A Mauerweg bel- és külvároson át vezet, és tulajdonképpen magán a történelmen vezeti keresztül az utazót. Megszállott bringások egy nap alatt végigrohannak az útvonalon, ám így sok mindent veszíthetnek.berlini-fal01

Ne kövessük a példájukat. Tervezzünk kisebb részekkel vagy több napra. A Potsdamer Platzról indulva a szürke Mauerweg-jeleket kell figyelni. A teljes útvonalat 14 részre osztották, ezek hossza 7 és 21 kilométer között van; mindnek megvan a maga hangulata és története.

 

{reklam}Érintik a régi Gestapo-központot, a Bernauer Strassét, vagy például a Wannsee tavat. Nem lehet közömbösen teljesíteni ezt a túrát a szörnyűségekre emlékez­ető fal mellett – ahol a mai berliniek a mindennapi életüket élik, nem feledve a múltat.

 

Forrás: Metropol

Wikipedia