Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

Gauswheel00Máris hamisítják azt a fura közlekedési eszközt, amit a cirkuszi mutatványokból ismert egykerekű továbbgondolásával fejlesztettek ki magyar mérnökök.

A Gauswheel névre keresztelt alkalmatosság ötletgazdái remélik: találmányuk ugyanolyan trendi lesz, mint a kerékpár. Gyors, mint a bicikli, úgy kell hajtani, mint a rollert és olyan íveket írhatunk le vele, mint síelés közben – így lehetne összefoglalni a Gauswheelt.

{reklam}

Gauswheel04A magyar fejlesztés májusban kerül fel a hazai kereskedelmi láncok polcaira, a forgalmazó szerint az eszköz a városi közlekedés új alternatívája lehet.

A feltalálók, Göczey András és Ungár Soma három éve dolgoznak a Gauswheelen, eddig közel harminc prototípust készítettek el. Az eszköz neve is az ő monogramjuk és a kerék angol elnevezéséből jött létre.

A magyar világszabadalomnak számító közlekedési eszköz piaci tesztelése 2010-ben indult Hollandiában, az ottani tapasztalatok alapján készült el az a harmadik generációs változat, ami most nálunk is kapható lesz. A termék Európában, Amerikában és Kínában is védett szabadalom, és már hamisítják.

A tesztek során Hollandiában néhány hónap alatt mintegy ezer darab kelt el belőle. Januárban Franciaországban és Spanyolországban jelent meg a Gauswheel, hazai nagykereskedelmi forgalmazása februárban indult.

45 és 49 ezer forint között van az Urban nevű alapmodell ára. A trükközésre is alkalmas Competition modell 55–59 ezer forint.

Gauswheel03

Bemutató videó az eszközről itt!