Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
prev
next

nokia02Mobilozni pedig kell, akár bringázás, futás, vagy vezetés közben is. Ezúttal három olyan Nokia kiegészítőt fogunk vallatóra, melyek az igazán mobilis felhasználóknak készültek.

 

Egy headset révén akár vezetés, vagy mondjuk futás közben is biztonságosan és kényelmesen mobilozhatunk, egy autós tartó jól jön a navigációhoz, a bringásoknak pedig megváltás, ha a tekerési energia akár a mobil akksiját is töltheti.

 

 

Nokia DC-14

 

A hosszú tél után most végre itt a tavasz, csicseregnek a madarak, kibújnak a földből a virágok. Minden adott ahhoz, hogy a kényszerű téli pihenő után elővegyük a bringát és a szükséges szervizelést követően felpattanjunk rá, aztán pedig irány a természet. A mobilunk természetesen ilyenkor is ott lapul a zsebünkben, de mi van akkor, ha indulás előtt elfelejtettük feltölteni az akksiját? Illetve mi van akkor, ha a fullra töltött akksit az egész napi intenzív használat alatt teljesen leszívja például egy navigációs alkalmazás, vagy mondjuk a közkedvelt Sports Tracker? Na, ilyenkor bevethető valamilyen alternatív energiaforrás, mondjuk egy napelemes töltő, vagy éppen a most bemutatandó Nokia DC-14, mely 9000 magyar pengő ellenében vihető haza.

 

nokia01

 

A relatíve kis méretű és szokásosan kékszínű dobozkában egy biciklire szerelhető mobiltelefonos töltő és egyben tartó megoldás rejtőzik. A fő komponens ugyebár egy teljesen hétköznapi dinamó, mely 250 gramm tömegű és gyakorlatilag 1-2 perc alatt felapplikálható a drótszamárra. A 40,5x94,5 milliméter méretű dinamó (kimenet: 6V / 3 W) három anya meghúzását követően máris fixen ott van a helyén, hozzá pedig egy közel 90 centiméteres kábelt kell csatlakoztatni, mely a kormányra rögzítendő töltő alkalmatosságba csatlakozik. Ez a többek közt telefontartóként is funkcionáló, mintegy 50 grammos készség (Nokia CR-124) két erős gumipánt révén szorítja magához a mobilunkat, legyen az gyakorlatilag bármilyen méretű és tömegű.

 

A teszt további része a technet.hu-n olvasható