Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 A hónap megyéje: Fejér vármegye
  Fejér megyei kerékpártúra ajánló.
Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
Etyek – Nadap kerékpáros körtúra
  Azaz: Hogyan lehet egy 77 km-es túrát 160 km-es úttal teljesíteni?
prev
next

 itt az igazan zold schwalbe green marathon 01

Régi kerékpárgumikból készül.

A Schwalbe bemutatta a Green Marathon kerékpárgumit, amelynek nem csak a futófelületét dolgozták át. Az új külső 70%-a újrahasznosított és megújuló anyagokból készül. Sőt az újrahasznosított gumiabroncs maga is újrahasznosítható a hasznos élettartam végén. Elődjéhez képest 34%-kal kevesebb CO2-t keletkezik gyártásánál .

A Green Marathon jelenleg az egyetlen ilyen módon gyártott Schwalbe gumiabroncs. Mivel azonban ez a márka minden idők legkelendőbb gumiabroncsa, ezért ez remek kiindulópont a környezetre gyakorolt káros hatások csökkentéséhez.

70%-ban újrahasznosított alapanyag, 34%-kal kevesebb CO2

A gyártási folyamat Németországban kezdődik. Itt a legmodernebb pirolízisfolyamat során a kiselejtezett gumiabroncsokat - legyenek azok kerékpár-, vagy autógumik - az alkotóelemeikre bontja. A visszanyert anyagokat ezután Vietnamba és Indonéziába szállítják, ahol a Green Marathon gyártásához használják fel őket. Még ezzel a plusz szállítási lépéssel együtt is csökken a teljes szénlábnyom a kifutó Marathonhoz abroncshoz képest.

itt az igazan zold schwalbe green marathon 02

Az új Marathon abroncs a környezetbarátabb gyártási folyamatra való áttérés mellett új futófelületi mintát is kapott. Míg a kifutó Marathon egy sima középső futófelülettel rendelkezik, a Green Marathon textúrázottabb ezen a területen. Ennek ellenére azt állítj a gyártó, hogy a Green Marathon valamivel gyorsabban gördül, mint elődje.

És nem állnak meg a Marathon-nál; a Schwalbe azt tervezi, hogy a jövőben több kerékpárgumijára is kiterjeszti ezt a társadalmilag és környezetileg felelősségteljesebb megközelítést.