Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

 levit musca mx 00

Levit Musca MX teszt.

Emlékszel az Apache villanybringa márkára? Nos a Levit az tulajdonképpen Apache. 2022-ben történt a cégnél egy márkanév frissítés, amelynek oka a gyártó új stratégiája. Úgy gondolják a cseh cégnél, hogy az új névvel könnyebben érvényesülnek a nemzetközi piacon.

Nem ritka a hasonló okból történő márkanév változtatás, vagy név felvétel. A szerszámgép iparban pl. kutatások igazolják, hogy a német hangzású néven forgalmazott gépek jobban fogynak.

Eme rövid kitérő után térjünk vissza  az Annyira Más Bringabolt és partnerhálózata által forgalmazott Levit Musca MX-hez. A kerékpár egy igazi mindenes. Tökéletes munkába járáshoz, városi közlekedésre, vagy a hétvégi túrákra. (Kis átalakítással akár a földutakon is megállja a helyét.) Ez a bicikli 3 váz típussal, öt színben létezik. A férfi egy, a női két-két színben kapható. A névben szereplő számok a 630, illetve 468 az akkumulátor kapacitását jelöli. Ami egyből elárulja nekünk, hogy két akkumulátor közül tudunk választani.

levit musca mx 01

Levit Musca MX szín és váz változatai

A rövid próbakörömre a komfortvázas türkizkék bringát kaptam meg, amely, ahogy arra címben is utaltam nagyon tetszett a lányomnak. A kerékpár középmotoros, nyomatékszenzoros, szép színes TFT kijelzővel szerelt Bafang motorral rendelkezik. Igen, a motor a kínai Bafang terméke. Mielőtt bárki is csúnyán húzogatná emiatt a száját, annak elárulom, hogy ez ma a legtöbb villanybringa motort gyártó cég a világon. Ráadásul a bringaboltosok tapasztalata szerint igen kevés vele a meghibásodásból eredő probléma.

Tudtad, hogy a
a kínai Bafang céget különben 2003-ban alapították,
jelenleg 260 embert alkalmaz
több mint 35 vezető mérnök dolgozik a K+F (kutatás/fejlesztés) részlegben.
az éves gyártási kapacitásuk eléri az évi 1 000 000 darabot?

A kerékpár teljesen felszerelt: sárvédő, csomagtartó, világítás, lábtámasz is van rajta. Ez jó hír a vásárlónak, rossz a kereskedőnek, hisz lényegesen kevesebb kiegészítőt tud hozzá ajánlani.

Menet közben

Rövid teszt utam során egy kényelmes bringát ismertem meg a Levit Musca MX-ben. Ha neked elsőre nem lenne az, szerencsére a nyeregcső és a kormányszár állításával könnyen testre szabható. Ez a villanybringa városi közlekedés forgatagában, mindennapi munkába járásban vagy a hétvégi túráidban hűséges társad lehet. Nagyon tetszett, ahogy korábban említettem, a váltó működése.

Érdekességként megemlítem, hogy a kijelző egy automata fényérzékelővel rendelkezik, így a világítás automatikusan kapcsolódik fel, illetve le. Jól jöhet ez, ha menet közben egy alagúton vezet át az utunk. (Ne menjünk messzire, Budán a vár alatt már élvezhetjük az előnyét.) Az érzékenysége ráadásul a menüben finomhangolható.

A forgalmazóra nézve most ingoványos talajra lépek, de meg kell említenem az egyetlen zavaró tényezőt, amit tapasztaltam a tesztem során: A sárvédő hepehupásabb útszakaszokon hajlamos a zörgésre. A BrigaLap "Tetszés indexe" a cikk végén olvasható!

Alkatrészek, kiegészítők

A hajtás -, váltás - és fékrendszerét el lehetne intézni egyszerűen azzal, hogy szépen teszik a dolgukat, ha nem tűnne fel a Microshift váltó és a Zoom fék. Ezek még nem túl gyakoriak a bringákon, így kicsit többet foglalkozom most velük.

levit musca mx 02

Kerékpár kiegészítők

Ezen alkatrészek jelenléte a Covid okozta alkatrészhiánnyal magyarázhatók. A nagy elismert márkák nem tudtak(nak) a piaci igényeknek elegendő mennyiséget szállítani, így egyre gyakrabban tűnnek fel eddig kevésbé ismert váltók, fékek és hajtókarok a bringákon. Ez ezeknek az alkatrészgyártóknak egy kiugrási lehetőség lehet, a ha megfelelő minőségben és áron tudnak szállítani a kerékpárgyártó vállalkozásoknak.

levit musca mx 04

A villanybringa „lelke”

Elsőként a számomra régebb óta ismert, de még sosem próbált Microshift váltórendszert említeném meg. A benyomásaim igen pozitívak:

Nagyon szépen, finoman és gyorsan vált a rendszer. A váltó maga is szép kivitelezésű, igényes darab. Nagyon élveztem a használatát. A váltókar igen finom nyomásra váltott lefelé, fölfelé olyan érzésem volt, mintha rövidebb kar mozdulatra váltana mint egy Shimano.

levit musca mx 05

A váltó

A fék Zoom HB-875 hidraulikus tárcsafék, amely külsőségekben, hogy is fogalmazzak? (-Diplomatikusan!!!) Igen nagy hasonlóságot mutat a Shimano egy bizonyos fékéhez. Külföldi fórumokon kapott hideget, meleget, az én elsődleges benyomásom alapján meglepően jól működött.

levit musca mx 06

A fék

Értékelés

Összességében nagyon kellemes élmény volt a bringa nyergében megtett rövid utam. Egyedül csak a zörgő sárvédőbe tudtam belekötni. Emiatt a Tetszés index 4/5

Ha felkeltette érdeklődésedet a Levit Musca MX, pillants rá az Annyira Más Bringabolt oldalán.

Hamarosan...

07

Nézzétek mit találtam az Annyira Más Bringaboltban! Reményeim szerint amikor ezt a cikket olvassátok, én ezzel teszek meg néhány kört.

bringalap teszt 5

A Tetszés index a bringalap.hu tesztelőinek abszolút, előítéletektől nem mentes, szubjektív véleményét mutatja.

Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.

5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. Egy termék esetén az imádat felső foka!
4/5 megvenném
3/5 jól használható
2/5 (szódával) elmegy, használható
1/5 nem tetszett

Támogatott tartalom