Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Ki volt Lukanénye hőse?
  Családi kerékpártúra a Felvidéken.
 A hónap megyéje: Veszprém vármegye
  Veszprém megyei kerékpártúra ajánló.
A hónap megyéje: Nógrád vármegye
  Nógrád megyei kerékpártúra ajánló.
Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
prev
next

 ket taska turazashoz a new looxstol 01

Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.

Szeretnél egy jó minőségű kerékpáros túratáskát, amely kilóg az egyszínű fekete, sárga, kék, piros unalmas tömegeiből? Ha igen, akkor olvass tovább, bemutatunk két izgalmas táskát a New Looxs kínálatából. De már itt megjegyezzük, hogy elsősorban a hölgyeknek kedveskedünk velük.

Az Newlooxs egy 1947-ben alapított holland márka, amely táskákra szakosodott. Széles választékkal áll rendelkezésre azoknak, akik a funkcionalitás mellett trendik is szeretnének lenni. Táskáik az elegáns irodában is használhatóaktól bőr táskáktól a női, világos színű mintásokig sokféle igényt kiszolgálnak. A felfüggesztésükhöz szükséges pántok a legtöbb esetben egy felhajtható fül mögött bújnak meg, így mit sem árulnak el arról, hogy mi is az eredeti funkciójuk.

New Looxs Selo Alba Dupla

A táskák vízálló poliészterből készülnek. Ami azonnal megragadja a tekintetet, az a színük és mintázatuk. Ez a (szerintem) spirális levél (mások szerint kagyló) minta fantasztikusan jól néz ki. Két színben kapható, fekete és bronz. Alul körbefutja egy fényvisszaverő csík az éjszakai láthatóság fokozására. Formáját tekintve egy klasszikus kinézetű, hangulatos darab.

ket taska turazashoz a new looxstol 07

Méretük kétszer 32 x 35 x 16 cm, amely kb. 34 liter töltő térfogatot eredményez. A táskákban opcióként találhatóak műanyag merevítők, amelyek használatával (ha szeretnéd) a táskák üresen is megtartják alakjukat. (Szerintem sok értelme nincs, de a lehetőség adott.) A súlyuk 1,65 kg.

 ket taska turazashoz a new looxstol 06

A táskák fedelei egyszerű patenttal zárhatóak, amely szemtelen gyors nyitást és zárást tesz lehetővé. Cserébe viszont ügyelni kell a túlpakolásra, mert azt a hagyományos hevederes, vagy hajtogatós zárásnál kevésbé tolerálja. Mondjuk itt jön a fentebb említett merevítő, amely a túlpakolást megakadályozza. (Lehet, hogy mégis van értelme?)

ket taska turazashoz a new looxstol 05

A táska egyébkényt egy-egy nagy fő rekesszel és az egyik oldalon egy cipzáras kis rekesszel rendelkezik.

ket taska turazashoz a new looxstol 04

A szimmetrikus kialakítású oldalai miatt bárhogy felszerelhető a csomagtartóra. (Azaz nincs kifejezetten jobbos, vagy balos kialakítása.) Ami jó, mivel mindenki eldöntheti, hogy a cipzáras kis zsebbel rendelkező táska melyik oldalra kerüljön.

ket taska turazashoz a new looxstol 03

A New Looxs Dupla táskái pántokkal rögzíthetők a csomagtartó felső részéhez. A két táskát összekötő híd 18 cm széles, tehát ilyen, vagy ettől keskenyebb csomagtartóra szerelhető fel biztonsággal. A táskák alul egy tépőzárral még a csomagtartó lábaihoz rögzíthetőek. Nagyon jó, hogy a két táskát összekötő híd olyan távol van egymástól, hogy a fejem könnyen befért közé, így a táskát a bringáról levéve a vállamon könnyedén szállíthattam. Ára: 30 990 Ft. Tetszés index 3/5

ket taska turazashoz a new looxstol 02

Ja, ha inkább az egyrészes táskákat szereted, létezik szimpla változata is, amelyek elrejthető rögzítő kampókkal helyezhetők fel a csomagtartódra.

New Looxs Mondi Joy Dupla

Ez a táska az előzőhöz hasonló, de mégis más.

ket taska turazashoz a new looxstol 08

Amiben hasonlít

Anyagát tekintve szintén vízálló poliészter. Mérete kissé nagyobb, 38 l töltő térfogattal rendelkezik (32 x 35 x 16 cm). Jár hozzá opcióként szintén a 6 db műanyag merevítő, amelyet a táska külső és belső anyaga közé kell helyezni. Funkcióját az Selo Alba Dupla táskánál már megfejtettük. Azt viszont nem említettem, hogy ott is hasonlóan kell elhelyezni, mint ennél. A súlya 1,77 kg. Rögzítése ugyanaz, mint az előzőé.

ket taska turazashoz a new looxstol 09

Amiben más

Az már elsőre feltűnik, hogy teteje steppelt mintát kapott, amely igen egyedi megjelenést biztosít. Fekete és szürke színekben kapható. Mindkettő bélésének anyaga sárga. Na nem rikító citrom, hanem egy sötétebb paszteles sárga.

ket taska turazashoz a new looxstol 10

A fedelet műanyag csatok rögzítik a táskára, amelynek feszessége egy hevederrel állítható, így jobban tolerálja a feszesre pakolást. Érdekessége, hogy a külsején a kerék felőli részen található egy-egy zseb, amelybe magasságjelző zászló rakható, így akár fekvő kerékpáron is biztonsággal használható. Hagyományos bringán pedig egy akár egy kis nemzeti trikolort is kitűzhetsz. (Vagy egyéb trófeaként őrzött textilt. Tippet nem adok, a fantáziádra bízom. :D)

ket taska turazashoz a new looxstol 11

A táska egy-egy nagy fő rekesszel és két-két kis rekesszel rendelkezik. Az egyik kicsi kívül található, a táska hátulján. Jó szolgálatot tehet extra kulacs, vagy nasi tárolására. Ezeken fényvisszaverő is található a biztonságod érdekében. A másik kis rekesz a fedél alatt található és cipzárral zárul. Itt jó helye lehet az iratoknak, tárcáknak, tabletnek, vagy amiben fantáziát látsz. Mérete 24 X 16 cm, szóval nem is olyan kicsi. Ára az előzőhöz hasonló, 32 990 Ft. Tetszés index: 3/5

ket taska turazashoz a new looxstol 12

Ennek is létezik szimpla változata is, amelyek elrejthető rögzítő kampókkal helyezhetők fel a csomagtartódra. Illetve, ha más mintával szeretnéd, akkor Mondi Joy Double Ivy néven is elérheted, ugyanezen az áron, három színben. Nekem az „csajosabbnak” tűnik.

ket taska turazashoz a new looxstol 13

A két táska az első benyomásaim alapján jól használható. Kitűnik a sok fekete és egyéb alapszínű túratáskák közül. Varrásai igényesek, anyaga erősnek, tartósnak tűnik. A csomagtartóra szerelés macerásabb, mint az egyrészes táskáknak, ezzel sajnos nem tudunk mit kezdeni, de menet közben stabilan a helyén marad. Esős időben ügyelni kell arra hogy a teteje pontosan takarja a táska fő rekeszét, ellenkező esetben becsuroghat a víz. Elsősorban az igényes, laza két-három napos túrákat tervező bringásoknak ajánlom. Egy több napos Balaton-kör, vagy hasonló aszfaltos kerékpártúrán tökéletes társad lesz.

Tetszés indexben majdnem 4-est adtam, mivel a mindkettőnél a design és a választható színek nagyon tetszettek, de a kicsit avult rögzítési módja, illetve az, hogy ha bénázol a fedelével az esőben gondot okozhat. Így ez nálam egy jó erős hármas. Ajándékba hölgy ismerősnek simán megvenném.

Megjegyzem, hogy a gyártónak van rengeteg modernebb rögzítésű táskája. Pl. a fentebb említett Mondi Joy Double Ivy létezik Rack Time, vagy a MIK rögzítéssel. Azok Tetszés indexe már részünkről minimum 4/5 lenne.

bringalap teszt 5

A Tetszés index a bringalap.hu tesztelőinek abszolút, előítéletektől nem mentes, szubjektív véleményét mutatja.

Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.

5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. Egy termék esetén az imádat felső foka!
4/5 megvenném
3/5 jól használható
2/5 (szódával) elmegy, használható
1/5 nem tetszett