Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
prev
next

 csomagszallito kerekparos utanfuto 01

A cargo bringa alternatívája

Valamelyik nap egy ismerősöm arcán nagy mosollyal állított be hozzám, hogy hozott valamit, amit még tuti nem teszteltünk. Ez nem volt más, mint egy kerékpáros utánfutó. Amikor mondtam neki, hogy a gyermekem kiskorába egy hasonló rendszerű gyerekszállító futóval húztam, mű megsértődést mutatva elárulta, hogy szerinte hova kellene mennem.

csomagszallito kerekparos utanfuto 02

Ez cikkünk szempontjából mind egy is, hiszen az utánfutó nálam maradt, az eredményét pedig most olvashatjátok. Azt azonban már most elmondom, hogy a kütyüt egy bevásárló központban vette, akciós áron, és a hazai forgalmazója sem azonosítható be száz szálazékig. Alakját tekintve egyébkén nagy biztonsággal tippelném meg azt a hazai kerékpár gyártó és forgalmazó vállalkozást, amelynek neve „Cs” betűvel kezdődik.

csomagszallito kerekparos utanfuto 04

A szerkezet egyébként nagyon barátságos fekete színű, acél vázas, 16”-os gyorszáras kerekeken fut és a kerékpár hátsó tengelyéhez rögzül, egy arra szerelhető adapter segítségével. A bringához kapcsolása - ha az adapter fel van szerelve a hátsó kerékre - , nem tart tovább, mint ennek a bekezdésnek az elolvasása.

 csomagszallito kerekparos utanfuto 06

Az utánfutó szerszám nélkül könnyen „lapra szerelhető”, így kényelmesen tárolható, vagy akár autóban szállítható, hiszen nagyon kevés helyet foglal (69 cm X 72 cm az alapterülete és 22 cm a magassága).

Menet közben.

Összeszerelve bringa után kötve üresen húzva rettentően zörög. Ez egy kis sufni tunninggal biztos megoldható, meg nem azért van, hogy üresen szaladgáljon vele a bringás. Amúgy gyalog és kerékpárúton ez a tulajdonsága kifejezetten előnyös.

Visszatérve a menettulajdonságaihoz elmondhatom, hogy kényelmes vele közlekedni. Nem, vagy alig szélesebb, mint egy bringa kormánya és a kanyarokban is szépen követi a bringát. Egyedül bringa utakon az út közepére rakott oszlopok okozhatnak gondot, azaz az utánfutó kerekét védő íves fém neki mehet, avagy csak neki súrlódhat, de a próba során ilyet nem tapasztaltam.

csomagszallito kerekparos utanfuto 03

Úgy gondolom sokrétű ez a szerkezet, csoportos bringa túrákon, például egy tókerülésen jól ki lehet használni - akár felváltva húzva –, hiszen ha nem a teljesítményről szól a buli, akkor a hűtőláda is belefér. Ma is látni még horgászokat, akik bringával igyekeznek ki a vízpartra. Hátukon 2-3 horgászbot, plusz egy hátizsák, illetve a csomagtartó is meg pakolva. Nos, ezt az utánfutót mondhatni nekik találták ki. Ha gondolkodtál már cargo bringában, ez egy jó és olcsóbb alternatíva lehet.

A futóára, mivel kiárusításon lett véve nem mérvadó. Egy hasonló Magyarországon forgalmazott utánfutó 82 000 Ft környékén vásárolható meg.

bringalap teszt 5

A Tetszés index a bringalap.hu tesztelőinek abszolút, előítéletektől nem mentes, szubjektív véleményét mutatja.

Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.

5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. Egy termék esetén az imádat felső foka!
4/5 megvenném
3/5 jól használható
2/5 (szódával) elmegy, használható
1/5 nem tetszett