Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

Tartalomjegyzék

 bikepacking taskak 000

Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.

Pro Discover család

A japán kerékpáróriás, a Shimano áll a Pro alkatrész- és felszerelésgyártó mögött. A Discover név alatt a Pro egy gravel termékcsaládot kínál, amely kormányból, kormányszárból, nyeregcsőből és egy teljes bikepacking táskakollekcióból áll.

bikepacking taskak 02

Pro Discover kormánytáska

A táska két részből áll: egy a kormányra szerelhető tartóból, amely magát a rögzítést szolgálja, valamint természetesen magából a táskából. A súlya 410 g.

A tartó 3 tépőzárral rögzül a bringára (kettő a kormányt, egy a homlokcsövet fogja át). Érdekessége, hogy a közvetlenül a kormánnyal nem érintkezik. Egy szilárd, zárt cellás habból készült elem (polifoam jellegű) - mint távtartó - ékelődik közéjük. Ez a megoldás segíti a fék és a váltó kábeleit elhelyezni, illetve a kormányra így az egyéb kütyüket (lámpa konzol, telefon konzol) könnyebb felrakni. Található rajta egy gumis háló, a gyorsan rögzítendő (térkép, széldzseki) cuccoknak. A tartó két csattal gyakorlatilag a kormánytáskát átölelve rögzíti azt.

bikepacking taskak 05

A táska 8 l-es, henger alakú, két oldalról is nyitható. A zárás során a széleit csavarva tökéletesen a benne lévő csomag méretére szabható, így nem lötyög, nem mozog benne semmi. Ára: 30 990 Ft.

Pro Discover nyeregcső táska

Ez egy nagy, 15 l-es táska, amely szinte mindent (is) elnyel. A súlya 540 g. Négy ponton rögzül a nyergünk alá. Kettő, a kormánytáskánál említett távtartó elemmel ellátott tépőzárral a nyeregcsőre. Valamint két, oldalról a nyeregpálcát átölelő csattal. A táska egyrekeszes, zárását a fentebb említett hajtogatós módszerrel tudjuk megtenni. Majd két csattal rögzíteni. Ezzel a módszerrel, egyrészt a benne lévő csomag méretéhez igazítjuk, másrészt a csatt akadályozza meg a táska le - föl lifegését. Kívül található rajta lámpa felfogató, valamint gumis háló. Ára 30 990 Ft.

bikepacking taskak 06

Pro Discover váztáska

Ez 5,5 l-es és 3 tépőzárral rögzül a bringád felső csövéhez. Kétrekeszes, amelybe cipzáron át lehet bejutni. A nagyobbik rekesz opciósan még ketté osztható egy tépőzáras válaszfallal. Kiválóan elnyeli azon dolgaidat, amelyeket könnyen hozzáférhető helyen akarsz utazásod során tartani (térkép, kaja, telefon, stb…). Súlya 270 g. Amire figyelni kell ez a táska hosszánál fogva nem olyan univerzális, mint az előbbiek. Trekking bringán, gravel bringán, országúti kerékpáron jól használható. Egy modern geometriás meredeken ejtett felső csövű montira viszont már nem lehet felrakni. Ára 26 190 Ft

bikepacking taskak 07

A bikepacking túrázás 3 legfontosabb táskája a fentebb bemutatott nyereg–, kormány– és váztáska. Én ezt a márkát már több éve nyúzom. Teljesen elégedett vagyok vele. Az tény, hogy nem olcsó és a kínai piacról érkezőkhöz képest kifejezetten drága, de cserébe komoly túrákon kiszolgált és még jó páron szolgálni fog. Azt szeretem benne a legjobban, hogy egyszerű a felszerelése és ezután nem kell foglalkozni vele. Nem mozog és nem lazul ki. Teljesen a bringa részévé válik. Anyaga erős, már több túrát sikeresen teljesítettem vele. Amellett a színe is szemet gyönyörködtető.
bikepacking taskak 01

PRO Discover apróságok

A szerkesztőségbe érkezett csomag, a fentieken kívül rejtett még néhány apróbb Pro Discover táskát. Nézzük ezeket.

bikepacking taskak 03


Pro Discover váztás(kács)ka

Ez gyakorlatilag az előzőleg bemutatott táska kisebb majdnem 3 literes (2,7l) változata. Két cipzáras, de az előzővel ellentétben csak kétrekeszes táska. Ideális lehet telefon, iratok, szerszámok és egyéb apróságok tárolására. Súlya: 210 g. Jó szolgálatot tehet a mindennapos tekerések során. Ára 21 890 Ft

bikepacking taskak 08

Pro Discover felsőcsőre való táska

Ez a táska a felső csőre rögzíthető, a kormány mögé. 0,7 l-es. Egy cipzáron át juthatunk bele. Egy nagy rekesz és egy hálós zseb fogad belül. Tökéletes hely a pénztárcának, telefonnak, vagy egyéb apróságoknak. Kívül található a jobb oldalán egy gumis pánt kisebb dolgok rögzítésére, pl. a lentebb bemutatott telefontartónak. A táska súlya 130 g. Érdekessége még, hogy az alján található két tömített lyuk, hogy csavarral is a vázra lehessen rögzíteni. Hogy hova, azt már fejtsétek meg ti! Ára: 16 590 Ft.

bikepacking taskak 09

Pro Discover telefontartó

Ezt a tartót ellentétben az előbbiekkel nem lehet a bringára szerelni. Ezt az egyik táskába rakhatod, vagy a mezed zsebébe. Ütéscsillapító béléssel ellátott, belül bolyhos anyagú, hogy ne karcolódjon meg a mobilod. Teljesen vízálló, még a cipzára is vízmentesen záródik. A teló mellé még egy bankkártyát, iratokat és némi készpénzt is elrejthetsz benne. A 15,5 X 9 cm-es telót még elrejti. Szemtelen jól mutat a többi Discover táskával és a súlya csupán 120 g. Ára 8 690 Ft

bikepacking taskak 10

Pro Discover kormánytáska

Ez a fentebb bemutatottnál lényegesen kisebb, csupán 2,5 l-es, 210 g súlyú táska. Két rekesze van, amelyek vízhatlan cipzárral záródnak. A táska nagy okossága, hogy akár a nagyobb, fentebb bemutatott kormánytáskára is kényelmesen rászerelhető. (Ezt mutatja a benne lévő használati utasítás is.) Az ára 18 490 Ft.

bikepacking taskak 11

Pro Discover nyeregtáska

A klasszikus nyeregtáska, amely a bikepacking örökség alapján hajtogatva zárul. Ezáltal könnyen a benne lévő dolgaid méretéhez igazodik. 0,6 l-nyi cuccot képes magába fogadni. Ideális szerszámos táska, amelyre akár a hátsó villogódat is felrakhatod. A súlya csupán 90 g. Az ára 19 690 Ft.

bikepacking taskak 12

Pro Discover kulacstartó, avagy nasi tasi

Segítségével extra kulacsokat rögzíthetsz a kormányodra. Sosem gondoltam volna, hogy ez egy jól használható termék, viszont az idén rengeteg gravel bringással találkoztam, akik így oldják meg az extra folyadék szállítást. Menet közben jól kezelhető, könnyű ki- és visszarakni bele a kulacsot.

bikepacking taskak 13

Van, aki nasit tesz bele, ahogy a megnevezésben is utaltam rá. Menet közben megállás nélkül könnyen hozzájuthat a bringás a belehelyezett müzliszelethez, vagy egyéb belerakott élelemhez. A súlya 90 g, az ára 12 990 Ft.

A bevezetőben említett csomagból, azonban nem csak PRO cuccok kerültek elő. A Zefal Z Adventure névre hallgató bikepacking táskái is ott figyeltek. Egy rövid átszerelés után azok is kipróbálásra és bemutatásra kerültek.

Zefal Z Adventure

A Zefal Z Adventure néven mutatta be bikepacking táskáit. A család a három fő bikepacking táska (a nyeregcső-, a váz- és a kormánytáska) különböző méretű változatait kínálja. A PRO táskáinál nagyobb űrmérettel rendelkeznek, külső anyaguk egyszerűbb mintázatú.

bikepacking taskak 04


Zefal Z Adventure F10 kormánytáska

A táska két részből áll, A külső rész 3 tépőzárral rögzíthető a kormányra. A Pro Discover kormánytáskánál ismertetett kis távtartókat nem alkalmazza, viszont cserébe 2 (3) szélesség közül választható, hogy hogy milyen szélességben rögzüljön a kormányra. A színe fekete, és található rajta egy villogót rögzítő fülecske.

bikepacking taskak 14

A táska kivehető része egy ponyva anyagból készült nagyon szép piros, csak egy oldalon nyitható zsák. A vízmentessége 100%, akár vízi túrákon is használható. 10 l-es, 430 g súlyú. Ára 19 990 Ft. A Discover táskája praktikusabb kialakítású véleményem szerint. Ez viszont annál olcsóbb és több mindent el lehet benne rejteni.

Zefal Z Adventure R11/R17 nyeregtáska

Két méretben kapható, 11 és 17 l-es változatban. Anyaga kétrétegű: A belseje a kormánytáska vízálló ponyvája, a külseje fekete cordura jellegű anyag. Űrméretét tekintve a 17 l-es a legnagyobb, amivel a szerkesztőségünk eddig találkozott. Súlya 730 g. Felszerelése a nyeregcsőre egy széles tépőzárral történik, illetve a nyeregpálcára egy-egy csattal. Felszerelve stabilan áll, nem mozog, nem lötyög, földutakon is jól használható. A táska végén belül egy merevítő lap található, a jobb rögzülés érdekében, alul pedig egy vastagabb műbőr jellegű anyag, a könnyebb tisztítás érdekében. Ez sajnos nem húzódik végig a táska teljes alsó részén. A táska - ahogy ebben a kategóriában elvárható - jól a csomag méretére hajtogatható, így a benne lévő értékek nem mozognak, nem lötyögnek. Ára 26 290 (R11) és 30 990 (R17) Ft.

bikepacking taskak 15

Zefal Z Adventure C2; C3; C4 váztáska

Három táska, három méret. A legnagyobb (C4) 4,2 l -es, 310 g súlyú. 4 db pánttal rögzíthető a kerékpárra, amelyek közül a felső kettőnél megkapja a tulajdonos azt a szabadságot, hogy 9 rögzítési pont közül válasszon. Egy nagy vízhatlan cipzárral nyílik, és egy nagy rekesz fogad belül. Ezenkívül van ott egy lapos cipzáras zseb iratoknak apróságoknak, valamint egy kapocs a kulcsodnak, hogy ne kelljen keresned. Én ezt a táskát egy bicóm vázára sem tudtam rárakni olyan hosszú. Klasszikus vázú országútik és gravel bringák vázára lesz jó. Ára 15 690 Ft.

bikepacking taskak 18

A C3 táska hasonló elrendezésű, mint a C4, de csak 3 pánt fogja. A súlya 260 g. Belül szintén van egy kisebb zseb és a kulcstartó. Méretét tekintve 3,3 l-nyi motyót rakhatsz bele. A trekking bringámra pont felfért. Ára 13 690 Ft.

bikepacking taskak 17

A C2, a legkisebb váztáska 2,2 l-es. 3 pánt fogja, megtalálható benne a cipzáras zseb és a kulcstartó. Modern geometriás, merev montikra is jó. A csupán 180 g súlyú táska 11 790 Ft-ért lehet a tiéd.

bikepacking taskak 16

Első benyomásra tapogatásra jó minőségű táskáknak tűnnek a Zefal termékei. Rögzítésük egyszerű a bringára, jól állnak. Mindenképpen ajánlom a figyelmetekbe.