Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

 a lazer uj utkozesvedelmi rendszert jelentett be 01

Itt az új forgási ütközésvédelmi rendszert, amely már 6 sisakmodellnél is elérhető.

A Lazer bejelentette új, KinetiCore nevű forgási ütközésvédelmi rendszerét, amelynek célja, hogy a forgásvédelmet magukba a sisakokba integrálja, és ne opcionális bónusz funkcióként (MIPS technológia) kezelje.

A MIPS technológia hatéhony védelmet nyújt az agyrázkódás ellen. A sisakban található egy plusz réteg, amely el tud mozdulni eséskor, így a fejre ható ütési energia egy része mozgási energiává alakul, csökkentve a fejre és az agyra ható erőket.

Az új KinetiCore sisakcsalád, hat új modellből áll, nemcsak a csúcskategóriás országúti és hegyikerékpáros sisakokat, hanem a városi ingázó és gyermekmodelleket is magában foglalja. Az országúti és hegyi modellek mindegyike ötcsillagos - a lehető legmagasabb - Virginia Tech minősítést kapott.

a lazer uj utkozesvedelmi rendszert jelentett be 02

A Lazer az összes korábbi modelljénél, amely forgásvédelmet tartalmazott, a MIPS technológiát használta. A gyártó szerint a KinetiCore néhány kulcsfontosságú előnnyel rendelkezik a MIPS-hez képest.

  • Az autós technológia által inspirált morzsolódási zónákat használ, hogy felfogja az esés erejét, így a viselője fejét nem éri.
  • Más rendszerekhez képest kisebb a súlya és javul a szellőzése is, mivel a védelem magából a sisakból származik, nem pedig egy kiegészítő bélésből.
  • A felhasznált anyagok csökkentése segít abban is, hogy a Lazer kevesebb műanyagot használjon a KinetiCore sisakok gyártásához, mint korábbi modelljeihez.

Független tesztek megerősítették, hogy sikerült ugyanazt a védelmi szintet elérnünk a beépített, nem pedig a hozzáadott technológiával." - mondta Guido de Bruyne, a Lazer K+F menedzsere.

a lazer uj utkozesvedelmi rendszert jelentett be 01

Jelenleg a KinetiCore rendszer 6 sisak modellben kapható

  • Vento KinetiCore (Országúti sisak)
  • Strada KinetiCore (MTB és országúti sisak)
  • Jackal KinetiCore (MTB sisak)
  • CityZen KinetiCore (Városi ingázók sisakja)
  • Nutz KinetiCore (gyerek sisak)
  • Pnut KinetiCore (kis gyerek sisak)

A Jackal, a Strada és a gyerekmodellek már kaphatók, míg a CityZen és a Vento április 15-én válik elérhetővé. További információk a lazersport.com oldalon találhatók.

Fotó: Lazer.com