Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
prev
next

 lazer coyote bukosisak 03

Hét hónap tapasztalatai

A Lazer Coyote-ban egy igazi hegyikerékpáros sisakot köszönthetünk. A sisakot oldalról nézve a szép vonalvezetése az, ami először feltűnik. Másodjára pedig az, hogy milyen mélyen ráül a fejre. A szellőzésről 21 darab nagy nyílás gondoskodik. In-Mold technikával nem csak sisak tetején takarják el a poliuretán belső ütéscsillapító anyagot, hanem az oldalán is. Ezzel a sisak kinézete nem csak tetszetősebb, de a külső karcolódásoktól is védik azt. Öt színben és három különböző méretben kapható.

Ez a sisak is, mint minden rendes MTB bukó rendelkezik napellenzővel (magyarul: silttel), amely könnyen levehető, így „országútiasítva” azt. A napellenző kellően széles és hosszú, hogy védjen a nap ellen, illetve elvezesse az arcunk elől a becsapódó gallyakat.

lazer coyote bukosisak 01

A bukón nem igazán látszik a 7 hónap használata. Ok, hátul kicsit piszkos...

A sisakot Turnfit rendszerrel lehet a fejünk méretére állítani. A csavaró gomb kompatibilis a manapság divatos ledes világítással. A belső párnázottsága megfelelő. Bogárvédő hálóval nem rendelkezik. A tömege 320 g Ára 24 990 Ft

A sisaknak van egy MIPS-es verziója is, ami sajnos csak fekete színben érhető el.

Menet közben

A márciusban vásárolt sisakról most novemberben úgy érzem nyugodt szívvel nyilatkozhatok. A tetszetős külső egy nagyon kényelmes és kedvező súlyú sisakot takar. A bukó szíjjait könnyű volt a fejemhez beállítani, így az első lépések tényleg csak egy pillanatig tartottak. Nagyon tetszik benne az, hogy a fejemet a Turnfit közvetlen a tarkóm fölött fogja, így nagyon jól a helyén marad a sisak.

lazer coyote bukosisak 04

Használat közben. A fekete siltet külön rendeltem hozzá. Azzal nekem jobban tetszik.

Bő félév folyamatos használat után sem látszik igazán a használat rakta. A belső szivacsozáson nincsenek kopásra utaló jelek, a külső rész színe sem fakult. Csak egy-két felületi karcolás látszik rajta, amely a terepbringázás megszokott jele.

A napszemüveg választásnál kell egy kicsit jobban figyelni, mivel annak a szár végei bele érhetnek a sisakba, ha túlságosan egyenesek. Én így jártam, bár az is tény, hogy egy sport szemüveget hordok, nem kifejezetten bringás napszemcsit. A sisak leírása kitér ara, hogy a hátsó szellőzők napszemüveg tartókánt is funkcionálnak. Ez az opció számomra nem jött be. Viszont az első szellőzőkbe helyezve, tényleg jól tartja azt. Egyedül a bogárvédőt hiányolom belőle.

lazer coyote bukosisak 02

A "beépített" napszemüveg tartó

Tetszésindex 5/4

Nagyon kényelmes tetszetős kinézetű sisak. Elsőre a kinézete fogott meg. A bogárvédő háló hiánya miatt nem adok rá 5/5-öt, bár ez lehet, hogy ez csak nekem hiányzik

bringalap teszt 5

A Tetszés index a bringalap.hu tesztelőinek abszolút, előítéletektől nem mentes, szubjektív véleményét mutatja.

Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.

5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. Egy termék esetén az imádat felső foka!
4/5 megvenném
3/5 jól használható
2/5 (szódával) elmegy, használható
1/5 nem tetszett

Ha tetszik a sisak ITT megtalálod a hazai sisak forgalmazó boltokat.