Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
prev
next

 lazer coyote bukosisak 03

Hét hónap tapasztalatai

A Lazer Coyote-ban egy igazi hegyikerékpáros sisakot köszönthetünk. A sisakot oldalról nézve a szép vonalvezetése az, ami először feltűnik. Másodjára pedig az, hogy milyen mélyen ráül a fejre. A szellőzésről 21 darab nagy nyílás gondoskodik. In-Mold technikával nem csak sisak tetején takarják el a poliuretán belső ütéscsillapító anyagot, hanem az oldalán is. Ezzel a sisak kinézete nem csak tetszetősebb, de a külső karcolódásoktól is védik azt. Öt színben és három különböző méretben kapható.

Ez a sisak is, mint minden rendes MTB bukó rendelkezik napellenzővel (magyarul: silttel), amely könnyen levehető, így „országútiasítva” azt. A napellenző kellően széles és hosszú, hogy védjen a nap ellen, illetve elvezesse az arcunk elől a becsapódó gallyakat.

lazer coyote bukosisak 01

A bukón nem igazán látszik a 7 hónap használata. Ok, hátul kicsit piszkos...

A sisakot Turnfit rendszerrel lehet a fejünk méretére állítani. A csavaró gomb kompatibilis a manapság divatos ledes világítással. A belső párnázottsága megfelelő. Bogárvédő hálóval nem rendelkezik. A tömege 320 g Ára 24 990 Ft

A sisaknak van egy MIPS-es verziója is, ami sajnos csak fekete színben érhető el.

Menet közben

A márciusban vásárolt sisakról most novemberben úgy érzem nyugodt szívvel nyilatkozhatok. A tetszetős külső egy nagyon kényelmes és kedvező súlyú sisakot takar. A bukó szíjjait könnyű volt a fejemhez beállítani, így az első lépések tényleg csak egy pillanatig tartottak. Nagyon tetszik benne az, hogy a fejemet a Turnfit közvetlen a tarkóm fölött fogja, így nagyon jól a helyén marad a sisak.

lazer coyote bukosisak 04

Használat közben. A fekete siltet külön rendeltem hozzá. Azzal nekem jobban tetszik.

Bő félév folyamatos használat után sem látszik igazán a használat rakta. A belső szivacsozáson nincsenek kopásra utaló jelek, a külső rész színe sem fakult. Csak egy-két felületi karcolás látszik rajta, amely a terepbringázás megszokott jele.

A napszemüveg választásnál kell egy kicsit jobban figyelni, mivel annak a szár végei bele érhetnek a sisakba, ha túlságosan egyenesek. Én így jártam, bár az is tény, hogy egy sport szemüveget hordok, nem kifejezetten bringás napszemcsit. A sisak leírása kitér ara, hogy a hátsó szellőzők napszemüveg tartókánt is funkcionálnak. Ez az opció számomra nem jött be. Viszont az első szellőzőkbe helyezve, tényleg jól tartja azt. Egyedül a bogárvédőt hiányolom belőle.

lazer coyote bukosisak 02

A "beépített" napszemüveg tartó

Tetszésindex 5/4

Nagyon kényelmes tetszetős kinézetű sisak. Elsőre a kinézete fogott meg. A bogárvédő háló hiánya miatt nem adok rá 5/5-öt, bár ez lehet, hogy ez csak nekem hiányzik

bringalap teszt 5

A Tetszés index a bringalap.hu tesztelőinek abszolút, előítéletektől nem mentes, szubjektív véleményét mutatja.

Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.

5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. Egy termék esetén az imádat felső foka!
4/5 megvenném
3/5 jól használható
2/5 (szódával) elmegy, használható
1/5 nem tetszett

Ha tetszik a sisak ITT megtalálod a hazai sisak forgalmazó boltokat.