Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Visegrádi 8-as
  80 km-t tekertünk a Visegrádi-hegység aszfaltos útjain.
Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
prev
next

newloox tosca

Három különböző felhasználási célra készült kerékpáros táskát teszteltünk.

1. New Looxs Tosca Polka
Piros és pöttyös. Mi jut róla az eszedbe? Nem, nem arra gondoltam. Ezt nem lehet megenni. Ez a New Looxs Tosca Polka táskája. Alapvetően három színben gyártják: piros, kék és fekete alapszínen fehér pöttyös mintázattal.

Formáját tekintve olyan, mint egy női táska, hiszen az is, ami két extra tulajdonsággal rendelkezik: egyrészt nagyon erős strapabíró anyagból készítették, másrészt az oldalán egy cipzár alatt megbújik két fülecske, amivel pillanatok alatt rögzíteni lehet a kerékpár csomagtartójára.

newloox tosca

Rendkívül tetszetős és stílusos mind a szabása, mind a mintája

A táska egy nagy, cipzárral zárható rekesszel rendelkezik. Benne oldalt két zsebbel. Egy a telónak, egy a pénztárcának, hogy könnyen megtalálhatóak legyenek, ha szükség van rájuk. Kívül a két oldalán szintén van egy-egy zseb. Sajnos a kulacs nem fér bele.

A táskát felszerelve azt vettük észre, hogy nem túl stabil a felfogatása. Egy komoly padkáról történő leérkezés esetén leugorhat a csomagtartóról.

Hogy ajánlanám-e másnak? Megvenném-e? Amikor elhoztam tesztelni, kicsi feleségem csillogó szemekkel nézegette. Láttam rajta, hogy ez nagyon tetszik neki. Nos megvettem! Azóta is használja, hol munkába menet buszozik vele, hol kerékpározáskor. Legutóbb egy 50 km-es Budapest-Szentendre tandem túránkra is ezt vittük magunkkal (és sikerült mindent belegyömöszölni).

Ára: 11 900 Ft.

Tetszés index: 4/5

2 Shimano Hotaka hátizsák
Azt hiszem említettem már, hogy hátizsák mániás vagyok. Szerencsém volt kipróbálni egy túra során ezt a 26 literes bringás hátizsákot. Ez a táska akár bringán, akár gyalogtúrán kellemes társad lehet. A hátadra ún. levegőhálós rendszerrel „csatlakozik". Ennek szellőzése az izzadó hát és nedves póló harcában egy kissé jobb komfort fokozatot ad, mint a hagyományos hátizsákok.

A pántjai természetesen ívesen hajlítottak, jól párnázottak, amely nagyobb teher cipelése esetén is kényelemes használatot biztosít. Természetesen magasságban állítható mellhevederrel és derékhevederrel - amelyben egy-egy cipzáras zsebet is kialakítottak a gyakran kellő dolgainknak - is rendelkezik.

A táskán kívül egy bukósisak tartó található, amely egyből utal annak bringás mivoltára. A sisak tartó alatt egy cipzáras rekesz található, amely belülről egybenyitható, vagy elszeparálható a táska fő tároló rekeszétől.

shimanohotaka

Formás, rendkívül kényelmes táskát terveztek Shimano-nál

Található még kívül egy neonzöld esővédő is, amely nem csak a táskánkban lévő holminkat, hanem az életünket is védi élénk színével és fényvisszaverő csíkjaival rossz látási viszonyok között. Apróság, de külön plusz pont, hogy a táskáról lecsatolható, így mosása egyszerű.

Felül kívül még mindig van két zseb. Az egyik egy kicsike, (majd kitalálod, mit raksz bele) a másik egy nagyobbacska polár béléses. Nem azért mondom, de kényelmesen elfért benne a napszemüvegem.

A táska oldalán még található egy-egy hálós zseb. Ezek egyike nekem nagyon jó szolgálatot tett, mint fényképezőgép állvány szállító.

Na ennyi zseb után végre bejutunk a táska belsejébe. Egyetlen negatívumként azt említeném meg, hogy ehhez sajnos minden esetben ki kell csatolni a bukósisak tartót. Ez nem nagy baj, csak egy kis macera. A cipzár szép hosszú és a táska kb. 2/3-át nyitja. Belül találunk egy külön zsebet a víztároló-tartályunknak (nem tartozék sajnos). Illetve egy nagy és három kis zsebet.

shimanohotaka02

Nagy örömömre, az esővédőjét is sikerült letesztelni.

A leírásból is láthatjátok, hogy egy remek, jól pakolható táska a Hotaka. 3 színben kapható, fekete, légió kék és zöldes-sárga (ez a keresztségben a fantasztikus lime sárga nevet kapta).

A hátizsákot egy 60 km-es aszfaltos túrán próbáltam ki. Jól felszerelkeztem, mivel fotós cuccot, extra ruhát és élelmet is vittem magammal - szóval megraktam, de rendesen - de még mindig marad benne szabad hely. Az út során kaptam hideget, szembeszelet és esőt is természetesen. A táska jól szolgált: könnyen megtaláltam benne, amit kerestem, nem ázott át. Tette, amire tervezték. Nálam jól vizsgázott.

Ára 35 990 Ft

Tetszés index: 5/5

3 Zefal Z-Traveler 80
Szeretnél egy széles határok között méretezhető túratáskát? Nos, lehet hogy, ez az! A csomagtartó tetejére rögzítheted ezt a táskát. Masszív, merev oldalfalai és belül párnázott, tetszőleges helyen ketté osztható rekeszei tökéletes védelmet nyújthatnak komolyabb fényképezőgéped számára is.

zefaltraveller80 01

Sok egynapos túrázó kedvence lehet ez a jól variálható táska

Az alapból kb. 5 literes konstrukció egy cipzár segítségével könnyedén bővíthető nagyjából 8 literessé. A táskához tartozik egy vállpánt, így a bringáról leemelve is könnyedén szállítható. Adnak hozzá egy esővédő takarót. Sajnos csak 5 l-es verzióban kompatibilis a táskával, ráadásul fekete, nem pedig rikítószínű, ami biztonságtechnikai szempontból örvendetes lenne.

zefaltraveller80 02

Íme, az oldaltáska

Ha hosszabb egy napos túrára indulnánk, akkor sem jön ez a táska zavarba, mivel az oldalán lévő két cipzár egy-egy oldaltáskát rejt, amely tovább bővíti táskánk tárolókapacitását. Ráadásul az alján lévő gumis pecek segítségével a csomagtartónk pálcáihoz rögzíthetők, így nem lifegnek útközben.

Összességében egy jól használható, jól pakolható szabadidős táskáról van szó, amely jó szolgálatot tehet a mindennapjainkban. Nem egy professzionális túratáska, de egy Balaton kör simán bevállalható vele némi kompromisszummal.

Ára: 23 190 Ft.

Tetszés index 3/5

Három táska, három stílus, egy közös vonás. Mindhármat a Paul Lange Hungary Kft. forgalmazza hazánkban. Keresd azokat a kedvenc kerékpárboltodban.

A Tetszés index a holkerékpározzak.hu tesztelőinek abszolút előítéletektől NEM mentes, szubjektív véleményét mutatja.
Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.
1/5 nem tetszett
2/5 (szódával) elmegy, használható
3/5 jól használható
4/5 megvenném
5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. (Egy termék esetén az imádat felső foka!)