Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
Cateye vezetékes kilométeróra teszt
  Az Enduro és a Velo 9 tesztje
prev
next

lazer roller00

Egy teszt, két bukó.

Az elmúlt hónapban sikerült letesztelnem a Lazer Roller bukósisakját.

A Lazer egy belga gyártó, amely majdnem 100 éve (1919) gyárt bukósisakokat. Motorkerékpározáshoz, téli sportokhoz, és ami számunkra most a legfontosabb kerékpározáshoz gyártanak sisakokat. A 100 év tapasztalata áthatja az összes terméküket. Most a valóságban is kiderül számunkra mit is jelent az évszázados tapasztalat.

Azt már most fontos pozitívumként értékeltem, hogy lehet hozzájuk külön szivacskészletet vásárolni.

lazer roller01

Az a sisak, amelyet a fejemen viseltem több mint egy hónapon át a keresztségben a ROLLER nevet kapta. Kategóriáját tekintve hegyikerékpáros sisaknak szánták, de aki csak egy sisakot használ, a napellenző levételével könnyen átalakíthatja aszfaltra való sisakká.

A színskála igen bőséges, hiszen 8 matt szín közül (fekete, szürkés-fehér, szürke, cián kék, piros, narancs, zöld és sárga) választhat a vásárló. Így harmonizálva akár a ruházata, akár a kerékpárja színvilágához. Vagy egyszerűen a jó láthatóság érdekében emelhet le a polcról egy rikító színű sisakot.

lazer roller04

A fejvédő 28 szellőző nyílást tartalmaz, ami nagymértékű ventilációt tesz lehetővé. A fejre rögzítést a tarkónál lévő csavaros gombbal (hivatalos nevén Turnfit System TS+) lehet megoldani. Ezen túl egy kis csillagcsavar oldásával, illetve feszítésével hosszant (le-fel) történő állítás is lehetséges, amellyel még jobban a fejünkre lehet igazítani a sisakot.

A bukó természetesen In-Mold technológiával készül, ami azt jelenti, hogy a sisak külső héját egy speciális hőkezelési eljárással sajtolják/olvasztják egybe a belső habszerkezettel. Ennek köszönhetően a sisak külső felülete igen kemény és merev. Sérülés (bukás) esetén a külső héj reped, ami mutatja a belső habrétegben történt változás. Azaz jelzi a tulajdonosnak, hogy a sisakot bizony cserélni kell, mert már nem nyújt 100% védelmet. (Amúgy is érdemes tudnod, hogy egy fejre érkezett bukás egy új sisak-vásárlással jár a biztonságod miatt!)

lazer roller02

A sisak súlya M-es méretben 243 g, ami átlagos súlynak számít ebben a kategóriában.

Menetközben
A LAZER ROLLER sisak a fejemre felvéve elsőre is kényelmesnek tűnt. A beállítások, pláne a hosszirányú elvégzése tovább növelte a komfortot. (Zárójelben jegyzem meg, ennek állítgatásához egy csillagcsavarhúzó kell, és kicsit nehéz a csavarhoz hozzáférni, de ezt csak egyszer kell megcsinálni.) A Turnfit állítógombocska kényelmesen kézre áll, könnyű csavargatni, nem ütközött közben bele a kezem a sisakba. A napellenző le/fel szerelése könnyen ment, nem kell tartani a rögzítő pöckök letörésétől.

A sisak könnyű, egész napos viselete sem okozott megterhelést a nyakamnak. Szerethető, kényelmes darab.

Ára: 25 990 Ft.

Tetszés index: 4/5

Nos nézzük a másikat, ami CYCLONE vagy PEARL névre hallgat

A kezemben lévő a hazai katalógusban CYCLONE néven fut, a gyártó oldalán viszont PEARL néven. Ennek okát a cikk végén tudod meg.

A sisakra ránézve egyből láthatod, hogy bizony ez a hölgyeknek készült. Kategóriáját tekintve sport/trekking célokra ajánlja a gyártó. Szintén In-mold kialakítású. Szellőző nyílás van rajta 19, ami lássuk be nem 28. Igazán ebből látszik, hogy ez nem egy high tech verseny bukó, de túrázásra tökéletesen megfelel. Súlya az S-esnek 295 g.

lazer roller00

A tarkón történő állítási lehetőségek egy az egyben ugyanaz, mint az előzőnek. A napellenző kicsit nehezebben szerelhető le, mint a LAZER ROLLER-é. Viszont a pánt állítása ezen szerintem könnyebb és szebb megoldású.

Ez is több színben (sárga, matt fekete, matt kék, bíbor, szürke és fehér) és nonfiguratív mintával (fekete, vagy fehér alapon) is választható. A minta nélkül egyébként férfiak is nyugodtan választhatják ezt a kedvezőbb árú sisakot. És itt jutottunk el az ismertető elején ismertetett titokhoz: a CYCLONE nonfiguratív mintával ellátott női változata a PEARL. Ez, tulajdonképpen a speciális „MOI! kollekció" egyik darabja, ami egy divatos színekből összeállított női gyűjtemény.

lazer roller03

Ára az előzőnél kedvezőbb, 15 990 Ft.

Tetszés index: 4/5

A Lazer sisakokat a Paul Lange Hungary Kft forgalmazza hazánkban. Keresd a Kerékpár Diszkont kerékpárboltban, Székesfehérváron, vagy a kedvenc kerékpárboltodban.

A Tetszés index a holkerékpározzak.hu tesztelőinek abszolút előítéletektől NEM mentes, szubjektív véleményét mutatja.
Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.
1/5 nem tetszett
2/5 (szódával) elmegy, használható
3/5 jól használható
4/5 megvenném
5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. (Egy termék esetén az imádat felső foka!)