Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Visegrádi 8-as
  80 km-t tekertünk a Visegrádi-hegység aszfaltos útjain.
Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
prev
next

MeridaTaskak01Kerékpáros táskák és hátizsákok a Meridától.

Mi jut eszedbe a rikító zöld és fekete színek ízléses kombinációjáról, ha bringázásról beszélünk? Ha elsőre azt mondod, hogy „Merida!", akkor a marketingesei jól dolgoznak :D

A Merida, mint tudjátok nem csak bringákat gyárt, hanem kínál saját márkás kiegészítőket, amit valószínűleg elsősorban azok a bringások vásárolnak majd, akiknek van ilyen márkájú kerékpárjuk. Ennek megfelelően a választékuk nem túl széles, de mivel a márkanév kötelez, a minőségükre nem lehet panasz.

Jelenleg hazánkban 4 hátizsákból, 3 nyeregtáskából, 5 váztáskából két túra táskából és egy kormánytáskából lehet választani szeretett kerékpárunkra.

Nyeregtáskák
Kezdjük talán a nyeregtáskákkal. Ezek a táskák tépőzáras hevederekkel rögzíthetőek a nyereg alá. Amit különösen szerettünk benne, hogy a hevederek a táska alját is fogják, ami sokkal jobb megoldás, mintha csak a tetejére lennének varrva, és gyakorlatilag csak a varrás tartaná a benne lévő súlyt.

MeridaTaskak02

A nyeregtáska felfogatása a legtartósabbak közé sorolható

A hátoldalán lévő Merida logó fényvisszaverős, illetve lehetőség van lámpát is rögzíteni rajta. 3 méretben kaphatóak. 0.5 l, 0.8 l és 1,5 l.

Áruk 6690 (S) Ft , 6990 (M; L) Ft (2016).

Tetszés index 4/5

Merida Smart Touch váztáska
Váztáskák közül a Smart Touch nevűt mutatom be nektek. Ez a táska két részből áll. A felső részén a telefonodnak alakítottak ki egy nagy, átlátszó, műanyag borítású tárolórekeszt, a telefon tartó alatt pedig egy körülbelül 1 literes tárolóval rendelkezik, ami irataink, szerszámaink elhelyezésére tökéletes megoldás.

A telefon tároló részében, azt nagyon szerettük és jónak tartjuk, hogy az érintőképernyő a műanyagborításon keresztül is működött. A telefonok tárolására egyébként a kerékpár ezen része az egyik legjobb hely, mivel bukás esetén is viszonylag jól védi a telónkat.

Ha valaki kerékpározás közben zenét is szeretne hallgatni, -jelzem nem a legbiztonságosabb dolog-, arra is gondoltak a tervezők, mivel van a táskán fülhallgató számára kivezető nyílás.

MeridaTaskak03

A váztáska szerelhető a kormány mögé, vagy a nyeregcső elé. Ha a telefonodat biztonságban akarod tudni, akkor itt jó helyen lesz.

A táska felfogatása alul a felső vázcsőre történik 2 db tépőzárral, elől a kormányszárat öleli át (vagy a nyeregcsövet). Ezeknek a felsőcsőre szerelhető táskáknak a felfogatása sajnos nem a legszerencsésebb, mivel ha nagyon meg van pakolva oldalra inoghat (pláne a nagyobb űrméretűek), ami zavaró lehet kerékpározás közben. Ára 6490 Ft (2016)

Tetszés index 3/5

Merida túratáska
Elérkeztünk a Merida csomagtartóra szerelhető táskáihoz. Ezek közül a komolyabb, teljesen vízállót mutatjuk be. A kétrészes oldaltáska már igazi expedíciók kivitelezésére is alkalmasak lehet!

MeridaTaskak04

A Merida túratáska méltó a márka nevéhez: professzionális kivitelezés és design. Ráadásul elérhető áron!

Anyaga hangzatosan SuperDry néven fut. Ez lényegében egy ponyvaszerű anyag, amelynek a hátoldalát (a csomagtartó felőli) extra merevítéssel láttak el. A két oldala viszont vízálló Cordura, amit hegesztéssel állítottak össze. Nincs rajta tehát olyan varrás, amelynek lyukain át víz kerülhet a táskába. A két oldalán fényvisszaverőcsíkok is találhatóak, még az elejét a fekete-Merida zöld színek ízléses összhangja teszi feltűnővé, ami közlekedésbiztonság szempontjából igen jó. Külön kiemelném, hogy a márkanevet szolidan helyezték el a táskára, így nem csak Merida bringán fog jól mutatni.

MeridaTaskak05

Még egy kép, mert nem bírunk betelni vele! Szerettük a rögzítési rendszerét, illetve a képen is látható füleket a tetején, amelyek megkönnyítik a cipelését, ha lekerültek a bringánkról.

A csomagtartóra a táska úgynevezett Lock&Roll rendszerrel rögzül. Ez gyakorlatilag felül egy biztonsági pöcökkel ellátott visszahajló műanyag fül, ami beleakad a csomagtartó keretébe. (A véletlen lerázódástól véd.) Az oldal irányú kilengés ellen szintén egy erős műanyag fülecske véd, ami a csomagtartó szárába akasztható be. A táska le/föl helyezése nagyon könnyű és gyorsan megoldható, ami nagyon praktikussá teszi. Ez jól jön a fáradt vándor számára, amikor este a táborverés, vagy a szállás elfoglalása következik. Egy pár ára 21 900 Ft (2016)

Tetszés index 5/5

Hátizsákok
- Mi történik, ha egy hátizsák mániás tesztelőnek odaadnak néhány hátizsákot tesztelni?
- Jó esetben beleszeret egybe (vagy kettőbe) és megvásárolja. - Velem ez történt...

A Merida öt méretben kínál hátizsákot a vásárlóinak. 7 l (SEVEN SL), 10 + 3l (TEN+3), 15l (FIFTEEN) és 25 l (FIVETWENTY)., 35 l (FIVETHIRTY)

A hátizsákok mindegyike fogad ivószatyrot (nem tartozék), több zsebbel rendelkezik, kaphatóak a Merida színeiben (Merida zöld-fekete). A legkisebb kivételével az összes rendelkezik fejvédő tartóval, hálós oldalzsebekkel. A két legnagyobb esővédőt is kapott.

A hátizsákok könnyűek, kényelmesek, jól pakolhatóak. A bukósisak a bringán nem érinti a hátizsák felső részét. (Mondjuk ez egy bringás hátizsáknál alap, de sajnos nem mindig van így.) Tökéletes választás a bringázás mellett gyalogtúrázáshoz is.

Merida TEN +3 hátizsák
Ez a zsák már az egy napos túrázásar is megfelelő méretű. A hátoldalának kialakítása olyan, ami segíti a szellőzést. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem izzadunk bele, de kellemesebb érzetet biztosít, mintha egy egyszerű hátizsákot viselnénk. (Ez főleg akkor érezhető, amikor újra a hátunkra kell venni a zsákot.)

A táskát megszemlélve egyből fetűnik annak deréköve, amelybe apróbb dolgokat pakolhatunk, így azok a zsák levétele nélkül is azonnal kézre esnek. (Telefon, pénz, bicska, zsebkendő stb.) A zsákon kívül és belül kisebb zsebek találhatóak, amelyekbe így szeparáltan tudunk pakolni.

MeridaTaskak06

Egésznapos túrázásra készülsz a hegyekben? Ez a táska tökéletes választás!

A zipzár gyakorlatilag teljes egészében nyitja a zsákot, így könnyű benne keresgélni. Belül ahogy korábban említettem megtalálható a víztartó rekesze, illetve egy nagy méretű rész, ami szinte mindent elnyel. Két színben kapható, fekete-szürek, illetve Merida zöld-fekete.

Nyeregbe pattanva a táska a kerekezésben egyáltalán nem zavart, kényelmesnek éreztem. Egy jó egynapos bringás, gyalog túrás zsáknak éreztem. Ára: 22 990 Ft (2016)

Tetszés index 4/5

Szerelem első látásra Merida SEVEN SL hátizsák
Ahogyan fentebb említettem beleszerettem ebbe a hátizsákba. De miért is?

  • Rendkívül kicsi. (Rövidebb útjaimon, akár városban bringán, akár gyalog jól használható.)
  • Bele lehet rakni az ivószatyrot. (Ez nálam lényeges, kulacsot gyakorlatilag nem használok.)
  • Kicsi, de mégsem szűk. (Úgy tűnik ez az 5-7 l számomra az optimális méret kis zsákok terén. A vízen kívül elfér benne a pumpa, a szerszámaim, irataim, egy széldzseki és 2 szendvics. Én ezzel egy félnapra tökéletesen felvérteztem magamat.)
  • Az A4 méretű lapot összehajtás nélkül bele tudom rakni. (Munkámból adódóan ez számomra fontos.)
  • 2 hátizsákomtól megszabadulhattam. (Az egyik túl kicsi volt, csak ivószatyrot nyelte el és némi aprót. A másik méretre jó volt, szolgált is vagy 10 évet, de az A4-es papírt csak hajtva lehetett belerakni.)
  • A MERIDA felirat olyan szolid, hogy más márkájú bringáimon is szívesen viselem. (Ok ez az én hülyeségem, de pl. a Konámat nem szívesen használnám ezzel, ha böhöm nagy méretben figyelne rajta a márkanév.

MeridaTaskak07 Kicsi, de mégis minden elfér benne, ami szükséges!

A két hónapos használat során úgy tapasztaltam, hogy varrásai bírják a terhelést. Az anyag szépen el van dolgozva, sehol sem foszlott vagy rojtosodott ki. A pántjai jól illeszkednek, kényelmesek. A mell hevederen található ivószatyor tartó sajnos az enyém csövét nem fogja kellő erősséggel.

MeridaTaskak08

Kicsi, de mégis minden belefér. Szerszámos, pumpa, széldzseki, ivószatyor már benne van, és még mindig rengeteg a hely a szendvicsek és egyéb dolgok számára.

A táskán kívül egy hálós szövésű cipzáros zseb található. Először nagyon szokatlan volt, de nagyon jó, mivel tudom mit raktam bele, és nem esik ki. A hálós rész is nagyon erős, mivel a tigris bukfenc jellegű leszállásomat is szakadás nálkül elviselte köves-sziklás terepen. (Eső esetén ne felejtsen benne senki semmit, ami elázhat, pl telefont.)

MeridaTaskak09

A zsák háta tud szellőzni, ami kellemessé teszi a viselését. Ez igaz a pántjaira is. A képen megfigyelhető, hogy a mellheveder magassága is állítható.

A táskán belül található egy rekesz az ivószatyornak. A rekesz falán van két hálós zseb - őszintén ez számomra többet érne, ha egy nagyobb lenne, mint ez a két kicsi, de ennyi baj legyen.. -, illetve egy harmadik, amely alul nincs elvarrva. Ez tökéletes a pumpám számára. S mindezeken túl van egy nagy tárolója, amelyben a szerszámaim, a széldzsekim/esőkabátom, valamint némi eleség kényelmesen elférnek. Remélem legalább 10 évig szolgálni fog. Ára: 15 990 Ft (2016)

Tetszés index 4/5

A táskákat a BikeFun Kft forgalmazza, weboldalukon a teljes választékot ITT találhatod meg!

A Tetszés index a holkerékpározzak.hu tesztelőinek abszolút előítéletektől NEM mentes, szubjektív véleményét mutatja.

Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.