Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

MeridaTaskak01Kerékpáros táskák és hátizsákok a Meridától.

Mi jut eszedbe a rikító zöld és fekete színek ízléses kombinációjáról, ha bringázásról beszélünk? Ha elsőre azt mondod, hogy „Merida!", akkor a marketingesei jól dolgoznak :D

A Merida, mint tudjátok nem csak bringákat gyárt, hanem kínál saját márkás kiegészítőket, amit valószínűleg elsősorban azok a bringások vásárolnak majd, akiknek van ilyen márkájú kerékpárjuk. Ennek megfelelően a választékuk nem túl széles, de mivel a márkanév kötelez, a minőségükre nem lehet panasz.

Jelenleg hazánkban 4 hátizsákból, 3 nyeregtáskából, 5 váztáskából két túra táskából és egy kormánytáskából lehet választani szeretett kerékpárunkra.

Nyeregtáskák
Kezdjük talán a nyeregtáskákkal. Ezek a táskák tépőzáras hevederekkel rögzíthetőek a nyereg alá. Amit különösen szerettünk benne, hogy a hevederek a táska alját is fogják, ami sokkal jobb megoldás, mintha csak a tetejére lennének varrva, és gyakorlatilag csak a varrás tartaná a benne lévő súlyt.

MeridaTaskak02

A nyeregtáska felfogatása a legtartósabbak közé sorolható

A hátoldalán lévő Merida logó fényvisszaverős, illetve lehetőség van lámpát is rögzíteni rajta. 3 méretben kaphatóak. 0.5 l, 0.8 l és 1,5 l.

Áruk 6690 (S) Ft , 6990 (M; L) Ft (2016).

Tetszés index 4/5

Merida Smart Touch váztáska
Váztáskák közül a Smart Touch nevűt mutatom be nektek. Ez a táska két részből áll. A felső részén a telefonodnak alakítottak ki egy nagy, átlátszó, műanyag borítású tárolórekeszt, a telefon tartó alatt pedig egy körülbelül 1 literes tárolóval rendelkezik, ami irataink, szerszámaink elhelyezésére tökéletes megoldás.

A telefon tároló részében, azt nagyon szerettük és jónak tartjuk, hogy az érintőképernyő a műanyagborításon keresztül is működött. A telefonok tárolására egyébként a kerékpár ezen része az egyik legjobb hely, mivel bukás esetén is viszonylag jól védi a telónkat.

Ha valaki kerékpározás közben zenét is szeretne hallgatni, -jelzem nem a legbiztonságosabb dolog-, arra is gondoltak a tervezők, mivel van a táskán fülhallgató számára kivezető nyílás.

MeridaTaskak03

A váztáska szerelhető a kormány mögé, vagy a nyeregcső elé. Ha a telefonodat biztonságban akarod tudni, akkor itt jó helyen lesz.

A táska felfogatása alul a felső vázcsőre történik 2 db tépőzárral, elől a kormányszárat öleli át (vagy a nyeregcsövet). Ezeknek a felsőcsőre szerelhető táskáknak a felfogatása sajnos nem a legszerencsésebb, mivel ha nagyon meg van pakolva oldalra inoghat (pláne a nagyobb űrméretűek), ami zavaró lehet kerékpározás közben. Ára 6490 Ft (2016)

Tetszés index 3/5

Merida túratáska
Elérkeztünk a Merida csomagtartóra szerelhető táskáihoz. Ezek közül a komolyabb, teljesen vízállót mutatjuk be. A kétrészes oldaltáska már igazi expedíciók kivitelezésére is alkalmasak lehet!

MeridaTaskak04

A Merida túratáska méltó a márka nevéhez: professzionális kivitelezés és design. Ráadásul elérhető áron!

Anyaga hangzatosan SuperDry néven fut. Ez lényegében egy ponyvaszerű anyag, amelynek a hátoldalát (a csomagtartó felőli) extra merevítéssel láttak el. A két oldala viszont vízálló Cordura, amit hegesztéssel állítottak össze. Nincs rajta tehát olyan varrás, amelynek lyukain át víz kerülhet a táskába. A két oldalán fényvisszaverőcsíkok is találhatóak, még az elejét a fekete-Merida zöld színek ízléses összhangja teszi feltűnővé, ami közlekedésbiztonság szempontjából igen jó. Külön kiemelném, hogy a márkanevet szolidan helyezték el a táskára, így nem csak Merida bringán fog jól mutatni.

MeridaTaskak05

Még egy kép, mert nem bírunk betelni vele! Szerettük a rögzítési rendszerét, illetve a képen is látható füleket a tetején, amelyek megkönnyítik a cipelését, ha lekerültek a bringánkról.

A csomagtartóra a táska úgynevezett Lock&Roll rendszerrel rögzül. Ez gyakorlatilag felül egy biztonsági pöcökkel ellátott visszahajló műanyag fül, ami beleakad a csomagtartó keretébe. (A véletlen lerázódástól véd.) Az oldal irányú kilengés ellen szintén egy erős műanyag fülecske véd, ami a csomagtartó szárába akasztható be. A táska le/föl helyezése nagyon könnyű és gyorsan megoldható, ami nagyon praktikussá teszi. Ez jól jön a fáradt vándor számára, amikor este a táborverés, vagy a szállás elfoglalása következik. Egy pár ára 21 900 Ft (2016)

Tetszés index 5/5

Hátizsákok
- Mi történik, ha egy hátizsák mániás tesztelőnek odaadnak néhány hátizsákot tesztelni?
- Jó esetben beleszeret egybe (vagy kettőbe) és megvásárolja. - Velem ez történt...

A Merida öt méretben kínál hátizsákot a vásárlóinak. 7 l (SEVEN SL), 10 + 3l (TEN+3), 15l (FIFTEEN) és 25 l (FIVETWENTY)., 35 l (FIVETHIRTY)

A hátizsákok mindegyike fogad ivószatyrot (nem tartozék), több zsebbel rendelkezik, kaphatóak a Merida színeiben (Merida zöld-fekete). A legkisebb kivételével az összes rendelkezik fejvédő tartóval, hálós oldalzsebekkel. A két legnagyobb esővédőt is kapott.

A hátizsákok könnyűek, kényelmesek, jól pakolhatóak. A bukósisak a bringán nem érinti a hátizsák felső részét. (Mondjuk ez egy bringás hátizsáknál alap, de sajnos nem mindig van így.) Tökéletes választás a bringázás mellett gyalogtúrázáshoz is.

Merida TEN +3 hátizsák
Ez a zsák már az egy napos túrázásar is megfelelő méretű. A hátoldalának kialakítása olyan, ami segíti a szellőzést. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem izzadunk bele, de kellemesebb érzetet biztosít, mintha egy egyszerű hátizsákot viselnénk. (Ez főleg akkor érezhető, amikor újra a hátunkra kell venni a zsákot.)

A táskát megszemlélve egyből fetűnik annak deréköve, amelybe apróbb dolgokat pakolhatunk, így azok a zsák levétele nélkül is azonnal kézre esnek. (Telefon, pénz, bicska, zsebkendő stb.) A zsákon kívül és belül kisebb zsebek találhatóak, amelyekbe így szeparáltan tudunk pakolni.

MeridaTaskak06

Egésznapos túrázásra készülsz a hegyekben? Ez a táska tökéletes választás!

A zipzár gyakorlatilag teljes egészében nyitja a zsákot, így könnyű benne keresgélni. Belül ahogy korábban említettem megtalálható a víztartó rekesze, illetve egy nagy méretű rész, ami szinte mindent elnyel. Két színben kapható, fekete-szürek, illetve Merida zöld-fekete.

Nyeregbe pattanva a táska a kerekezésben egyáltalán nem zavart, kényelmesnek éreztem. Egy jó egynapos bringás, gyalog túrás zsáknak éreztem. Ára: 22 990 Ft (2016)

Tetszés index 4/5

Szerelem első látásra Merida SEVEN SL hátizsák
Ahogyan fentebb említettem beleszerettem ebbe a hátizsákba. De miért is?

  • Rendkívül kicsi. (Rövidebb útjaimon, akár városban bringán, akár gyalog jól használható.)
  • Bele lehet rakni az ivószatyrot. (Ez nálam lényeges, kulacsot gyakorlatilag nem használok.)
  • Kicsi, de mégsem szűk. (Úgy tűnik ez az 5-7 l számomra az optimális méret kis zsákok terén. A vízen kívül elfér benne a pumpa, a szerszámaim, irataim, egy széldzseki és 2 szendvics. Én ezzel egy félnapra tökéletesen felvérteztem magamat.)
  • Az A4 méretű lapot összehajtás nélkül bele tudom rakni. (Munkámból adódóan ez számomra fontos.)
  • 2 hátizsákomtól megszabadulhattam. (Az egyik túl kicsi volt, csak ivószatyrot nyelte el és némi aprót. A másik méretre jó volt, szolgált is vagy 10 évet, de az A4-es papírt csak hajtva lehetett belerakni.)
  • A MERIDA felirat olyan szolid, hogy más márkájú bringáimon is szívesen viselem. (Ok ez az én hülyeségem, de pl. a Konámat nem szívesen használnám ezzel, ha böhöm nagy méretben figyelne rajta a márkanév.

MeridaTaskak07 Kicsi, de mégis minden elfér benne, ami szükséges!

A két hónapos használat során úgy tapasztaltam, hogy varrásai bírják a terhelést. Az anyag szépen el van dolgozva, sehol sem foszlott vagy rojtosodott ki. A pántjai jól illeszkednek, kényelmesek. A mell hevederen található ivószatyor tartó sajnos az enyém csövét nem fogja kellő erősséggel.

MeridaTaskak08

Kicsi, de mégis minden belefér. Szerszámos, pumpa, széldzseki, ivószatyor már benne van, és még mindig rengeteg a hely a szendvicsek és egyéb dolgok számára.

A táskán kívül egy hálós szövésű cipzáros zseb található. Először nagyon szokatlan volt, de nagyon jó, mivel tudom mit raktam bele, és nem esik ki. A hálós rész is nagyon erős, mivel a tigris bukfenc jellegű leszállásomat is szakadás nálkül elviselte köves-sziklás terepen. (Eső esetén ne felejtsen benne senki semmit, ami elázhat, pl telefont.)

MeridaTaskak09

A zsák háta tud szellőzni, ami kellemessé teszi a viselését. Ez igaz a pántjaira is. A képen megfigyelhető, hogy a mellheveder magassága is állítható.

A táskán belül található egy rekesz az ivószatyornak. A rekesz falán van két hálós zseb - őszintén ez számomra többet érne, ha egy nagyobb lenne, mint ez a két kicsi, de ennyi baj legyen.. -, illetve egy harmadik, amely alul nincs elvarrva. Ez tökéletes a pumpám számára. S mindezeken túl van egy nagy tárolója, amelyben a szerszámaim, a széldzsekim/esőkabátom, valamint némi eleség kényelmesen elférnek. Remélem legalább 10 évig szolgálni fog. Ára: 15 990 Ft (2016)

Tetszés index 4/5

A táskákat a BikeFun Kft forgalmazza, weboldalukon a teljes választékot ITT találhatod meg!

A Tetszés index a holkerékpározzak.hu tesztelőinek abszolút előítéletektől NEM mentes, szubjektív véleményét mutatja.

Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.