Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

VelotechTaska01Megvizsgáltuk közelebbről a Velotech márkanév alatt forgalmazott táskákat.

 velotechlogo A Velotech márkát 2011-ben hozta létre a BikeTrade97 Kft. Céljuk az volt, hogy kedvező árú kerékpáros kiegészítőket forgalmazzanak. Termékeiket elsősorban a hobbi kerékpárosoknak szánják. Külső és belső gumikat, lámpákat, kesztyűket, lakatokat, táskákat forgalmaznak ezen név alatt.

Ebben a cikkben a kerékpáros táskáikat mutatjuk meg közelebbről.

Velotech táskák mindegyikére jellemző, hogy anyaguk cordura. Ez egy extrém szakítószilárdságú és strapabíró anyag, ami közkedvelt a nagy igénybe vételre tervezett termékek gyártásánál. Vízállónak hirdetik, de ez nem feltétlenül igaz rá. A varratoknál -mivel azok nem hegesztettek- mindenképp van esély a beázásra. Szerencsére minden Velotech táskához jár esővédő ponyva, ami véd az eső, illetve a felcsapódó víz ellen. (Kivéve a háromrészes táskát!) A táskák varratai szépen elmunkáltak, valószínűleg bírni fogják az igénybevételt.

A mintás táska család
Ide venném a kormánytáskát, a kétrészes túratáskát, illetve a csomagtartó táskát. Ezek a termékek 4 mintával választhatóak. Első nézetre lehet, hogy kicsit egyszerűnek, minimal design-osnak tűnnek, viszont a kerékpárra felszerelve egész mutatós darabok (Nekünk tetszett!), amit az alábbi fotó is bizonyít.

VelotechTaska18

 A három minta. A negyedik a minta nélküli egyszerű fekete

 

VelotechTaska02

Mintás csomagtartó táska
A táska 5 mm-es szivaccsal belső merevítéssel készült. Kézi poggyászként is hordható, műbőr bevonatú fogantyúval, illetve vállpánttal is rendelkezik. Űrmérete 5,7 l, ami egy cipzárral 8 l-re bővíthető. Az oldalán található zsebeket kinyitva a táska két oldaltáskával bővíthető egyenként még 3,5 l térfogattal, tehát összesen 15 l-ig bővíthető. Sajnáltuk, hogy a bővítés során a minta „elveszett". Jó lenne, ha az oldaltáskák eleje is mintás lenne. A táska egyébként fényvisszaverővel, illetve hátsó villogó felszerelésére alkalmas füllel rendelkezik. Varrásai szépek, a cipzárak könnyedén mozogtak. Felfogatása egyszerű, megbízhatónak tűnik. Egy kis hekkeléssel, akár kiegészítőként a két részes oldaltáskának kitűnő kiegészítője lehet. Ez a táska volt a kedvencünk. Ára 11 590 Ft (2016)

Tetszés index 4/5

VelotechTaska04

Rögzítése tépőzáras hevederekkel történik

 

VelotechTaska05

Sajnáltuk, hogy a minta az oldalzsebeket kinyitva eltűnt

Mintás kormánytáska
A kerékpáros táska, oldalai merevítettek, a kormányra egy gyorsrögzítős adapterrel szerelhetők fel. Az adapter az ebben a kategóriában megszokott kormányra szerelhető változat. Egy kábelköteglő hiányzik még hozzá, amivel blokkolhatjuk az adapter, illetve a rajta lévő táska fölfelé történő elmozdulását. A tetején térképtartó, oldalain egy - egy zseb található melyekből az egyik bélelt a törékenyebb elektronikus kütyüjeink védelme érdekében. Tartozéka egy vállpánt, amelynek segítségével könnyen magunkkal vihetjük, ha otthagyjuk a kerékpárunkat valahol. A táska alján lévő cipzár nyitásával a táska lapjára összehajtható, így könnyű tárolni ha éppen használaton kívül van. Űrmérete 6 l. Ára 10 990 Ft (2016)

Tetszés index 4/5

VelotechTaska01

Klasszikus kormánytáska, amely válltáskaként is használható

Mintás 2 részes túratáska
Ez egy egyszerű kialakítású, fogantyúval ellátott táska. A rögzítése nagyon egyszerű. Egy kis hekkeléssel, akár kiegészítőként a fentebb említett csomagtartótáskával is együtt használható lehet. Űrmérete 2X11 l. Ára 6 690 Ft (2016)

Tetszés index 4/5

VelotechTaska06

Rövid túrákra, munkába járni tükéletes választás lehet 

Túratáska levehető bőrönddel
Ez a táska két részből áll. Egyrészt a csomagtartó két oldaláról lelógó kétrészes táskából, illetve a tetejére felcsatolható 3. részből, ami egy bőrönd jellegű táska. Mind az oldal táskák, mind a bőrönd rész egy 1,5 mm vastag műanyag lappal van merevítve, így a táska megtartja alakját akár üresen is. Ez a megoldás segíti a bőröndbe történő pakolást, illetve az abban történő keresést is. A felsőrész 21 l-es, az oldalsó táskák külön-külön 15 -15 l-esek. A bőrönd, mint említettem lecsatolható, külön is használható. A táska felszerelése egyszerű volt, könnyen ment. Én folyamatos használat mellett gumipókkal még biztosítanám, de ez nem biztos, hogy szükséges. A cipzárja illetve a csatoló kapcsok kicsit nehezen járnak, de ez valószínű a használat folyamán szépen bekopik. Ára: 15990 Ft (2016)

Tetszés index 5/5

VelotechTaska07

Masszív, kemény oldalú, 3 részes táska. Szívesen kipróbálnánk mit tud egy túra alatt

 

 

 

VelotechTaska08

Ha sok a 3 rész, a tetejét leszedve 2 részesként is jól használható

Háromrészes túratáska
A felső része lecipzározható, így az alsó rész akár külön is használható. A felső rész és az oldaltáskák egyenként 13 l-esek, a táska megközelítőleg 40 l-nyi csomagot tud magába rejteni. Természetesen rendelkezik az elengedhetetlen fényvisszaverő csíkokkal ez is. Pántokkal rögzíthető a csomagtartóra. (Az oldaltáskák rögzítője szerintem túl magasra került, így felszerelése kicsit nehézkes, de funkcióját ellátja) A felsőrész lecipzárazható és vállpánttal könnyen hordozható. Van rajta két nagyobb méretű zseb azoknak a dolgainknak, amelyhez könnyen hozzá szeretnénk férni. Ezen kívül gumis pánt segíti, ha a táska tetején szeretnénk valamit rögzíteni. Pl. nyirkos törölközőt szárítani. Az ára 9990 Ft (2016)

Tetszés index 3/5

VelotechTaska09

Kedvező árú, klasszikus 3 részes túratáska

Csomagtartótáska (fek)
Ez a mintás csomagtartó táska kicsit butább verziója. Ez maximum 13 literesre bővíthető. A táska hátulján található egy zseb a kulacstartónak. A csomagtartóra tépőzáras hevederekkel rögzíthető. A táska nem hegesztett, így nem 100%-ban vízálló, de a hozzá tartozó esővédő ponyvával nem probléma. Sajnos kinyitva az oldal zsebeket semmilyen rögzítővel nem látták el, ami megakadályozná az oldalirányú lifegést. Mondhatjuk azt is, hogy a tervező itt a tulajdonos logikájára hagyatkozik. Leszerelve a vállpánttal és a fülekkel könnyen tudjuk szállítani. Ára 8990 Ft (2016)

Tetszés index 2/5

VelotechTaska10

Kicsit többet vártunk tőle...

Kormánytáska (fek kis)
Ez egy kicsi-majdnem 4 l-es cordura anyagú táska. A felszerelése a kormányra tépőzáras hevederekkel történik. Oldalán két hálós zseb, tetején átlátszó zseb (akár telefonunk hordozására) található. Nincsenek rajta a leszerelést követően a hordozhatóságot segítő fülek. Elsősorban kis, könnyű dolgok tárolására készítették. Jól elfér benne egy széldzseki, egy-két szendvics és az irataink. Ára 2690 Ft (2016)

Tetszés index 3/5

VelotechTaska11

Nyeregtáska fek/kicsi
Ez egy nagyon tetszetős henger alakú, 3 oldalán fényvisszaverő csíkkal rendelkező táska. Anyaga corduba, amit a két oldalán műbőr díszítés dob fel. Űrtartalma 0,4 l. A felfogatása gyors és egyszerű, az egyik legszimpatikusabb, amivel eddig találkoztam. Ára 1990 Ft. (2016)

Tetszés index 4/5

VelotechTaska12

Egy jó formájú, jól felszerelhető táskát ismertünk meg benne

Váztáska (fekete, piros, kék)
Ez a klasszikusok klasszikusa. Gyakorlatilag 25 (ha nem több) éve létezik és azóta nem sokat változott. 2 tépőzárral rögzíthető, belső merevítővel ellátott táska. 1 l térfogatú. Akár a szerszámok, akár iratok, pénztárca szállítására tökéletes. Három színben létezik, piros zöld, fekete. Hiányoltuk, hogy nincs mintás változata, így a mintás táska családnál csak a feketével tudjuk párosítani. Ára 1990 Ft (2016)

Tetszés index 3/5

VelotechTaska13

VelotechTaska14

Három szín közül választhatsz

Váztáska nagy
Ez a háromszög táska szintén a klasszikus vonalat képviseli. Űrtartalma majdnem másfél liter. Oldalain fényvisszaverők találhatóak. A cipzár két oldalát nyitja a táskának, ami megkönnyíti a ki- és bepakolást, illetve a táska aljára került aprópénz és kulcs keresését. Ára 1990 Ft (2016)

Tetszés index 4/5

VelotechTaska15 Jól pakolható táska

Kulccsal zárható műanyag tartó doboz
Ez egy újdonság a Velotech táskái között. A bringánk csomagtartójára fixen rögzíthető tároló doboz, ami bármit el rejt a kíváncsi szemek elől. Ilyen táskákat láthatsz a robogókon is. Mire is jó? Pl. bele rakhatod a sisakodat, ha lezárod a bringát. Kiváló tároló lehet városi bringásoknak.

Tetszés index 4/5

VelotechTaska16

Zárható doboz jól használható a mindennapi kerekezés során

Telefontartó
Ha szeretnénk telefonunkat a kormányon szállítani, akkor erre igen jó megoldás ez a táska. 8,5X15,5 cm területű és 2 cm magasságú tok a legmodernebb telefonokat is gond nélkül elnyeli. A felfogatása gyors csatlakozású, akár a kormányra, akár a kormányszárra könnyen felszerelhető. Sajnos csak ebben a méretben kapható. Pedig jó lenne egy kisebb méret is. Az ára 3990 Ft (2016)

Tetszés index 4/5

VelotechTaska17A tartót imádtuk