Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
prev
next

GlowPaintMaga a tökéletes biztonság a sötétben. Egy festék, amely lámpaként ragyog, mégsem igényel áramot. Radioaktív, mégis teljesen biztonságos. Ez a GlowPaint.

Az amerikai GlowPaint nevű cég kifejlesztett egy olyan festéket, amelyik fényt bocsát ki, akár 15(!) éven keresztül. A festék mikroszkopikus méretű gömböket tartalmaz, amelyek belsejében foszfor és radioaktív gáz található. A radioaktív bomlás hatására a foszfor felfénylik, a mikrogömb világítani kezd. Mivel a gáz teljesen körbeveszi a foszfort, ezért egyenletesen minden irányba világít. Egész élettartama alatt nem igényel külső áramforrást vagy utántöltést.

{reklam}

A Litroenergy nevű anyag ellenáll a hidegnek, melegnek, nem tesz kárt benne 2500 kilogrammos nyomás sem. Festékekbe keverhető, akár műanyagokba is lehet belekeverni.

A radioaktív gáz miatt nem kell aggódni. A gömb amennyiben mégis széttörne, olyan kis mennyiségű gázt tartalmaz, hogy az nem jelent egészségügyi kockázatot.

A festékek minden olyan helyre javasol, amely fontos, hogy éjszaka jól látható legyen. A tervezett elsődleges felhasználási terület a közlekedési és tájékoztató táblák és feliratok, biztonsági világítás, akár az eddigi fényvisszaverő prizmákat leváltó fénylő ruházat.

Forrás: http://toochee.postr.hu/feny-az-ejszakaban