Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
Schwalbe Marathon Mondial
  Az igazi mindenes gumi.
Cateye Micro Wireless computer
  Avagy van-e hagyományos kerékpáros computerekre szükség az okostelefonok világában?
Cube Cargo Hybrid
  Egy igazi különlegességet sikerült a tavasszal kipróbálni, amelynek a tapasztalatait megosztom most veletek.
prev
next

GlowPaintMaga a tökéletes biztonság a sötétben. Egy festék, amely lámpaként ragyog, mégsem igényel áramot. Radioaktív, mégis teljesen biztonságos. Ez a GlowPaint.

Az amerikai GlowPaint nevű cég kifejlesztett egy olyan festéket, amelyik fényt bocsát ki, akár 15(!) éven keresztül. A festék mikroszkopikus méretű gömböket tartalmaz, amelyek belsejében foszfor és radioaktív gáz található. A radioaktív bomlás hatására a foszfor felfénylik, a mikrogömb világítani kezd. Mivel a gáz teljesen körbeveszi a foszfort, ezért egyenletesen minden irányba világít. Egész élettartama alatt nem igényel külső áramforrást vagy utántöltést.

{reklam}

A Litroenergy nevű anyag ellenáll a hidegnek, melegnek, nem tesz kárt benne 2500 kilogrammos nyomás sem. Festékekbe keverhető, akár műanyagokba is lehet belekeverni.

A radioaktív gáz miatt nem kell aggódni. A gömb amennyiben mégis széttörne, olyan kis mennyiségű gázt tartalmaz, hogy az nem jelent egészségügyi kockázatot.

A festékek minden olyan helyre javasol, amely fontos, hogy éjszaka jól látható legyen. A tervezett elsődleges felhasználási terület a közlekedési és tájékoztató táblák és feliratok, biztonsági világítás, akár az eddigi fényvisszaverő prizmákat leváltó fénylő ruházat.

Forrás: http://toochee.postr.hu/feny-az-ejszakaban