Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
Okostelefon a balszerencsés bringás védelmében
   Ha egyedül tekersz, ott az esély egy olyan balesetre, amikor senki nem tudja rólad, hol és milyen állapotban fekszel.
Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
prev
next

useemeA tekerést biztonságosabbá tévő magyar találmány megjelenése várható az utakon világszerte.

A Useeme egy LEDes, mozgásvezérelt irányjelző karkötő, ami a hagyományos, karjelzéses indexelést teszi jól láthatóvá.

Az eszköz használata egyszerű: biciklizéskor mindkét csuklóra felvéve a megszokott (és a KRESZ által előírt) kézjelek minden irányból ragyogóan látszanak majd, hiszen a kar kitartását érzékelve a karperecen körbefutó narancssárga LED-sor automatikusan villogni kezd.

A karperec használata nem igényli, hogy változtassunk kerékpározási szokásainkon: okostelefonos alkalmazás, gombok vagy kapcsolók használata nélkül, pusztán a karunk jobbra vagy balra kiemelésével hozzuk működésbe a mozgásérzékelővel ellátott kütyüt, mely alkalmazkodik kéztartásunkhoz.

A karkötőt Nyirádi László találta fel, felismerve, hogy a normál irányjelző kézjelek sokszor nehezen vagy egyáltalán nem észrevehetők – ezt a veszélyforrást akarta kiküszöbölni a feltaláló.

A videót nézzétek meg nagyon jó!

A Useeme kerékpáros irányjelző karkötő piacra jutásához – nyilvános tesztre szánt példányok legyártásához, új öntőformák elkészítéséhez, valamint a sorozatgyártáshoz – szükséges tőke összegyűjtéséhez a hernádi startup csapat a magyar biciklis és tech-fan társadalom segítségét kéri.

Az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon augusztus 8-ig kell összegyűjteni a gyártás beindításához szükséges összeget. Eddig az időpontig rendkívül kedvezményes áron lehet leadni az előrendeléseket. Részletek a Useeme Indiegogo oldalán ITT!