Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Kezdő kerékpáros túrázók kalauza 1. rész A túra megtervezése
Ebben a részben adunk néhány tanácsot az első kerékpártúráid megtervezéséhez.
Az északi Tisza-tó kör
  Egy kevesek által ismert részt mutatunk be.
Az erdőtörvény bringás szemmel
Nézzük a minket, bringásokat érintő részt.
Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
Keresztül az Északi-középhegységen
   Hungarian (half) Divide élménybeszámoló
prev
next

useemeA tekerést biztonságosabbá tévő magyar találmány megjelenése várható az utakon világszerte.

A Useeme egy LEDes, mozgásvezérelt irányjelző karkötő, ami a hagyományos, karjelzéses indexelést teszi jól láthatóvá.

Az eszköz használata egyszerű: biciklizéskor mindkét csuklóra felvéve a megszokott (és a KRESZ által előírt) kézjelek minden irányból ragyogóan látszanak majd, hiszen a kar kitartását érzékelve a karperecen körbefutó narancssárga LED-sor automatikusan villogni kezd.

A karperec használata nem igényli, hogy változtassunk kerékpározási szokásainkon: okostelefonos alkalmazás, gombok vagy kapcsolók használata nélkül, pusztán a karunk jobbra vagy balra kiemelésével hozzuk működésbe a mozgásérzékelővel ellátott kütyüt, mely alkalmazkodik kéztartásunkhoz.

A karkötőt Nyirádi László találta fel, felismerve, hogy a normál irányjelző kézjelek sokszor nehezen vagy egyáltalán nem észrevehetők – ezt a veszélyforrást akarta kiküszöbölni a feltaláló.

A videót nézzétek meg nagyon jó!

A Useeme kerékpáros irányjelző karkötő piacra jutásához – nyilvános tesztre szánt példányok legyártásához, új öntőformák elkészítéséhez, valamint a sorozatgyártáshoz – szükséges tőke összegyűjtéséhez a hernádi startup csapat a magyar biciklis és tech-fan társadalom segítségét kéri.

Az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon augusztus 8-ig kell összegyűjteni a gyártás beindításához szükséges összeget. Eddig az időpontig rendkívül kedvezményes áron lehet leadni az előrendeléseket. Részletek a Useeme Indiegogo oldalán ITT!