Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
prev
next

Valour-carbon-fibre-bicycle-by-Vanhawks dezeen 81A kanadai Vanhawks Valour elkészítette az első „okosbringát".

A főleg városi bringázáshoz tervezett kerékpárt okos telefonunk teszi okossá. A bicó bluetoothon csatlakozik az okos telefonunkhoz (iPhone-hoz és Androidhoz egyaránt), és szinte mindenről információkat gyűjt.

GPS-szel összekötve útirányt mutat, a kormányba épített kis ledek jelzik, hogy merre érdemes tartani. Rezeg, ha forgalmas útszakasz, útlezárás következik, vagy ha óvatosan kell haladni. De akkor is figyelmeztet, ha a holttérbe kerül egy autó vagy egy gyalogos, és balesetveszélyes helyzetbe kerülünk.

 Valour-carbon-fibre-bicycle-by-Vanhawks dezeen 71

Az útminőséget is érzékeli: jelez, ha kátyús út közeleg. Megjegyzi, és egy Google Térképre tölti fel az adatokat, hogy a többi bringás is lássa, merre nem érdemes tekerni. A következő útvonaltervezésnél figyelmeztet, ha kátyús utakon kell áthaladni. Szóval mindent tud, ami a bringázás élményét le degradálja egy robot szintjére.

Valós időben mutatja a legfontosabb teljesítményadatokat (sebesség, idő) és az elégetett kalóriákat. A rendszer töltését a kerékbe integrált dinamó biztosítja, egy óra alatt teljesen feltölti a bringát.

 Valour-carbon-fibre-bicycle-by-Vanhawks dezeen 41

Az okosbringák egymással is kapcsolatot tartanak. Ha ellopnak egyet, jelet küldenek az összes többi Valour biciklinek, és egy térképen láthatóvá válik, hogy merre halad a tolvaj. Akár tolvajkergetőset is játszhatnak az „okos" bringások.

A sorozatgyártás beindításához közösségi finanszírozású Kickstarter projekt keretében gyűjt pénzt a tervezőcsapat.

 

Forrás: http://www.dezeen.com

Fotók: http://www.dezeen.com