Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
Kréta kerékpáros körtúra 2020 nyarán 1.rész
  Aki Krétára jön nyaralni, de nem mozdul ki Irkálóból, az baromi nagy hülyeséget csinál.
prev
next

lock8Egyelőre még csak Kickstarter projekt, de ígéretes a fejlesztés.

Lock8 néven kezdték meg annak a kerékpárlakatnak a fejlesztését, amely egy okostelefonról kezelhető kerékpárőr. A kerékpárzár egyenlőre egy Kickstarter projekt.

A Lock8 egy kerékpárra helyezett GPS-es helyzetmeghatározásra képes riasztó, amelyhez biztonsági zárat is köthetünk, így kerékpárunkat fizikailag is lezárhatjuk. Ha valaki megmozdítja a kerékpárt, mielőtt a készüléket kikapcsolnánk, az hangos szirénázásba kezd, valamint üzenetet küld telefonunkra. Ha a tolvajnak van vér a pucájában és a hangzavar ellenére is viszi a kerékpárt, azt a GPS segítségével nyomon követhetjük.

A működéshez szükséges energiát biciklizés közben indukciós töltéssel szerzi be magának a készülék.

A piacra kerüléshez a fejlesztőknek 50.000 angol fontot kell összekalapozniuk, ebből egyelőre 16743 font gyűlt össze. Ha minden jól megy, akkor a terméket jövőre vásárolhatjuk majd meg.

A Lock8 egy érdekes fejlesztés, aminek véleményünk szerint két kritikus pontja van. Egyrészt mennyire könnyű a zárat fizikailag (értsd pl: kalapáccsal) hatástalanítani, illetve az akkumulátor vijjogás és helyzet jelzés küldése nagyüzemben milyen élettartammal fog bírni.

 

Forrás:kickstarter