Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

lock8Egyelőre még csak Kickstarter projekt, de ígéretes a fejlesztés.

Lock8 néven kezdték meg annak a kerékpárlakatnak a fejlesztését, amely egy okostelefonról kezelhető kerékpárőr. A kerékpárzár egyenlőre egy Kickstarter projekt.

A Lock8 egy kerékpárra helyezett GPS-es helyzetmeghatározásra képes riasztó, amelyhez biztonsági zárat is köthetünk, így kerékpárunkat fizikailag is lezárhatjuk. Ha valaki megmozdítja a kerékpárt, mielőtt a készüléket kikapcsolnánk, az hangos szirénázásba kezd, valamint üzenetet küld telefonunkra. Ha a tolvajnak van vér a pucájában és a hangzavar ellenére is viszi a kerékpárt, azt a GPS segítségével nyomon követhetjük.

A működéshez szükséges energiát biciklizés közben indukciós töltéssel szerzi be magának a készülék.

A piacra kerüléshez a fejlesztőknek 50.000 angol fontot kell összekalapozniuk, ebből egyelőre 16743 font gyűlt össze. Ha minden jól megy, akkor a terméket jövőre vásárolhatjuk majd meg.

A Lock8 egy érdekes fejlesztés, aminek véleményünk szerint két kritikus pontja van. Egyrészt mennyire könnyű a zárat fizikailag (értsd pl: kalapáccsal) hatástalanítani, illetve az akkumulátor vijjogás és helyzet jelzés küldése nagyüzemben milyen élettartammal fog bírni.

 

Forrás:kickstarter