Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

SingleBikes12 kerékpár design program bemutatását olvashatod itt.

Éppen újítanád fel régi vasadat? Nem a pontos restaurálás a célod? Nos akkor ezt a cikket pont neked írtam. Olvass tovább!

Mostanság egyre több bringát építek, újítok fel. Sokszor kellett az alkatrészek megvétele előtt valamilyen szinten látni azt, hogy hogyan is fog az majd mutatni a gépen. A netet böngészve több programot találtam és próbáltam ki, amelyek ehhez nyújtanak segítséget. Ezeket mutatom most be nektek teljesen szubjektív módon.

Nem szeretnék csak egyet ajnározni, hogy el a legjobb, mert lehet, hogy neked másik fog beválni. Én azt javaslom próbáld ki őket. Játssz velük. Majd amelyik a legjobban kézre áll használd azt.

Már az elején leszögezem, az összes progi egy nagy hibát élvez, csak fixi és országúti bringák design-át lehet velük meg tervezni. Egyes esetekben fel ajánl egyéb típust is pl. BMX, holland bringa, de merev farú monti tervezésének lehetőségét ne keresse senki ezek között.

Sok program egy egy kerékpár építő vállalkozás tulajdona. Az összerakott gépeknél kiszámítja a vétel árat is, sőt meg is rendelheted online álmaid bringáját.

1. Asphaltbikes  

Könnyen, gyorsan használható fixi tervező. Ami pozitívuma mindenképpen van, lehet benne női vázat is tervezni. Egy jó tanácsot adok hozzá: Ha kész vagy az összeállítással, akkor ne nyomd meg a Luky Strike gombot, bármennyire is jól hangzik.

  asphaltbikes

2. Custom14 

Érdekes megoldásokat alkalmaz. Emiatt kicsit kitűnik a többi közül. Tanulni kellett a használatát. Nem rossz, de igazából nem nyújt az átlagnál többet.

 Custom14

3. Wearethemagnificent 

Könnyen használható rajzos progi, igazából semmiben sem tűnik ki a többi közül, de nem is rosszabb azoknál. Csak a színeket tudjuk változtatni. 12 színt ismer. Ami akár egy kicsit előnye is lehet.

 wearethemagnificent

4. Fofabikes 

A Fofabikes egy bringa építő cég weboldala, ahol az általuk forgalmazott alkatrészekből tudod össze állítania kerékpárt. A végeredményre egy árat is kalkulál, és már rendelheted is a kész gépet.

A program használata igen könnyű, elég sok szín és alkatrész kombinációt ki tudsz próbálni viszonylag gyorsan.

 Fofabikes

5. Republicbikes 

Ez a program már igazi 3D-s program. A bringát körbe lehet forgatni, meg lehet nézni alulról, felülről. Egy dolog idegesített csak benne, ami miatt gyorsan ott is hagytam, hogy a forgatást a tervezési fázis alatt is csinálja, és persze a legrosszabbkor mozdul meg.

A fő oldalon kiválaszthatod a tervezendő bringa típusát fixi férfi, vagy női, holland típusú, vagy teher hordó bringa.

A típus választás után jutsz el a munka területre. Itt Jobb kéznél az options menüben 3 kormány típust választhatsz, illetve a teherhordó bringát.

Ezekben ki is merül az alkatrészek típusainak cserélgetése. Bár sok esetben ennyi is elég lehet. Ezek után a szín összeállítással dolgozhatsz.

Külön pozitívumként említeném meg, hogy a munka teljes képernyős módban is végezhető.

 republic

6. Fixistudio 

A többihez képest kicsit más a felépítése, így elsőre nehezebben használható, több nyelv tudást igényel. Mindenesetre jól beállíthatók rajta a különböző design és alkatrész típusok. Nekem ez az egyik kedvencem.

 fixistudio

7. Pedalmafia 

Ez egy rajzos progi, rengeteg váz- és alkatrész típusból tudsz válogatni. Itt végre a szűken is, de a montisokra és a BMX-esekre is gondoltak. Bár ez is elsősorban országúti illetve fixi tervező.

Jobbra fent a kis panelen tudod kiválasztani a kívánt színű alkatrészt amit a főpanelen a megfelelő helyre húzhatsz. Működése egyszerű, angoltudást nem is igényel, kicsit lassú a bringa elkészítése a sok húzogatás és méretezés miatt. Szerintem egy jól használható program.

 PedalID

8. Bikecad 

Na ez egy professzionális program. Az öreganyám térgyekalácsának az átmérőjét is meg kell adni benne. Sosem volt elég időm, hogy megtanuljam használni. Úgy érzem nincs is rá szükségem. Túl bonyolult és összetett progi. Talán egyszer neki esek és megtanulom.

 Bikecad

9. Bikebyme 

Ez a progi nagyon lapos, alkatrészek típusát nem tudod megváltoztatni, csak a színüket. Nekem ez nagyon nem jött be.

 Bikebyme

10. Atombicycles 

Kicsit sötét a háttér , ami engem zavart. Ez a progi igazán hülye álló. Ötletesen megoldották azt, hogy azok is könnyen kiigazodjanak benne, akik nem beszélik az angolt.

Túl sok alkatrész és szín kombináció nincs benne, de talán ennyi is elég sokaknak. Gyorsan lehet vele dolgozni, és a legfontosabb ötletek könnyen kipróbálhatóak vele.

 atom

11. Single Bikes 

Gyorsan megtanulható, szegényes színvilágú program. Átlag alatti a tudása.

 SingleBikes

12. BigShot 

Csak a színek illetve a kormány típusa változtatható. Ami pozitívuma, hogy az elkészített terv körbeforgatható. Emiatt kicsivel többet tud mint társai. Viszonylag sok szín közül lehet választani, ami további pozitívuma. A proglamot a weboldalon ne szem magasságban keresd, kicsit görgesd lejebb az egeret.

 BigShoot