Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
prev
next

eurobike_bicotorony-300x224


A szűkös kerépártárolók vagy a lakatolási tilalom problémát jelentenek az egyre zsúfoltabb városok kerékpárosainak - erre nyújt megoldást a többtárolós, napenergiával működő, automatozált bicótorony.

Az E-bike Mobility által tervezett bicótorony, a Biketower BT 20-112 egy teljesen automatizált kerékpár parkoló, ami 112 kerékpár befogadására alkalmas. Attól függően, hogy éppen hány kerékpárt tárol a torony, a magasság 1-től 6 emeletig növelhető.

Az E-bike Mobility elképzelése szerint a torony egész évben elérhető lenne, a nap 24 órájában. Azok kedvéért pedig, akik az elektromos motorokat preferálják, a toronyban napelemmel működtetett töltőállomások is működnének.

{reklam}

A 2011-es Zöld Eurobike Díj nyertese szerint a legyárást a Bartsch GmBH fogja biztosítani. Ha megnéznéd a bicótornyot működés közben, akkor a prototypes verzió a Biketower bt 72 jelenleg Meckenbeuren központi vasútállomásánál került elhelyezésre, Németországban.

Forrás: fenntarthatofelodes.net