Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
Schwalbe Hurricane tartós teszt
Már több mint 3 000 km a gumiban.
Bikepacking táskák
  Szerkesztőségünkben landolt egy hatalmas csomag, amelyet kibontva bikepacking táskák tömkelege bukkant elő. Most ezeket mutatjuk be nektek.
Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
prev
next

Meridaprogi01Elkészült egy szoftvert iPhone telefonokhoz, melynek legfontosabb szolgáltatása, hogy a kerékpár alkatrészeinek becsült élettartamát figyelve jelzi, ha valamelyik alkatrész cserére, vagy szervizre szorul.

A Merida kerékpárok hazai forgalmazója készített egy szoftvert iPhone telefonokhoz, -elsősorban Merida tulajdonosok számára- melynek legfontosabb szolgáltatása, hogy a kerékpár alkatrészeinek becsült élettartamát figyelve jelzi, ha valamelyik alkatrész cserére, vagy szervizre szorul. A program kihasználva a telefon navigációs képességeit, szükség esetén a legközelebbi szakszervizhez irányítja használóját, figyelembe véve a bolt nyitva tartását is és azt is, hogy melyik üzlet vállalkozik az ún. "eService" webes szervizkönyv kitöltésére, vezetésére.

{reklam}

A program használatához mindössze annyit kell tenned, hogy egy listából kiválasztod a bringád típusát (2006-ig visszamenőleg), majd azonnal láthatóvá válik, hogy átlagos használat mellett mi lehet az alkatrészek várható élettartama.Meridaprogi02Az "eService" jelölésű műhelyekben a javítási munkákat regisztrálja a szerelő interneten keresztül egy szervizkönyvet hozva létre. Ez a szervizkönyv egy külön menüpontban bármikor elérhető, nyomon követhető. A nagy értékű kerékpárok ezzel átlátható pedgirét kapnak, ami az ellopott bringák könnyebb megtalálásához hasznos, illetve esetleges tulajdonoscsere alkalmával értékes és hiteles információt szolgáltat.

A szoftver az Apple App Store-ból ingyenesen letölthető.Ez a progi véleményem szerint, csak azon kerékpárosoknak nyújthat segítséget, akik megvesznek a boltban egy kerékpárt és nem nyúlnak hozzá. Akik csak vázat vesznek és arra saját maguk válogatják össze az alkatrészeket, azoknak nagy valószínűséggel nem nyújt segítséget. E-mellett igen kíváncsi lennék arra, hogy hogyan számol a program, Illetve mit jelent az átlagos használat. Mindenesetre a próbálkozás ötletes.