Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Nyugati Bástya kerékpártúra 3/1
   Korán keltünk, hogy az augusztusi forróságot és a budapesti forgalmat minél jobban elkerüljük.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
prev
next

Meridaprogi01Elkészült egy szoftvert iPhone telefonokhoz, melynek legfontosabb szolgáltatása, hogy a kerékpár alkatrészeinek becsült élettartamát figyelve jelzi, ha valamelyik alkatrész cserére, vagy szervizre szorul.

A Merida kerékpárok hazai forgalmazója készített egy szoftvert iPhone telefonokhoz, -elsősorban Merida tulajdonosok számára- melynek legfontosabb szolgáltatása, hogy a kerékpár alkatrészeinek becsült élettartamát figyelve jelzi, ha valamelyik alkatrész cserére, vagy szervizre szorul. A program kihasználva a telefon navigációs képességeit, szükség esetén a legközelebbi szakszervizhez irányítja használóját, figyelembe véve a bolt nyitva tartását is és azt is, hogy melyik üzlet vállalkozik az ún. "eService" webes szervizkönyv kitöltésére, vezetésére.

{reklam}

A program használatához mindössze annyit kell tenned, hogy egy listából kiválasztod a bringád típusát (2006-ig visszamenőleg), majd azonnal láthatóvá válik, hogy átlagos használat mellett mi lehet az alkatrészek várható élettartama.Meridaprogi02Az "eService" jelölésű műhelyekben a javítási munkákat regisztrálja a szerelő interneten keresztül egy szervizkönyvet hozva létre. Ez a szervizkönyv egy külön menüpontban bármikor elérhető, nyomon követhető. A nagy értékű kerékpárok ezzel átlátható pedgirét kapnak, ami az ellopott bringák könnyebb megtalálásához hasznos, illetve esetleges tulajdonoscsere alkalmával értékes és hiteles információt szolgáltat.

A szoftver az Apple App Store-ból ingyenesen letölthető.Ez a progi véleményem szerint, csak azon kerékpárosoknak nyújthat segítséget, akik megvesznek a boltban egy kerékpárt és nem nyúlnak hozzá. Akik csak vázat vesznek és arra saját maguk válogatják össze az alkatrészeket, azoknak nagy valószínűséggel nem nyújt segítséget. E-mellett igen kíváncsi lennék arra, hogy hogyan számol a program, Illetve mit jelent az átlagos használat. Mindenesetre a próbálkozás ötletes.