Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
Cateye vezetékes kilométeróra teszt
  Az Enduro és a Velo 9 tesztje
prev
next

bambuszbikeMa rengeteg alternatív vázanyag létezik a kerékpáriparban van aminek létjogosultsága lehet, és van ami csak az egyén feltűnési kényszerét elégíti ki.

Bambusz


bambuszbike2Alighanem a legerősebb anyag a világon. Szakítószilárdsága nagyobb, mint az acélé, nyomásállósága pedig meghaladja a betonét. Környezetkímélő tulajdonságaival is kiemelkedik a többi növény közül. A többi növényhez képest 35 százalékkal több oxigént képes előállítani a légkör széndioxidjából, és sokkal hatékonyabban köti meg gyökereivel a talajt, megakadályozva az eróziót.

{reklam}

Technológiai alapanyagként a bambusz előbb-utóbb kiszorítja a fémeket a kerékpárgyártásból - állítja Craig Calfee. Mint elmondta, a bambusz még a szénszálas vázakat is felülmúlja, ugyanis jobban ötvözi magában a merevséget és a hajlékonyságot, mint bármely más anyag.

Bükk

Egy színfoltot jelent a palettán a német Jens Eichler, aki bükkből épített tandem kerékpárt magának. A kerékpár gyönyörű és egyben nagyon feltűnő. Az áráról nincs infóm, de biztos hogy nem filléres kategória, ha ilyet szeretnék valakivel készíttetni. (Ha csak nem vagyunk asztalosok.)

bambuszbike6bambuszbike7bambuszbike5

bambuszbike4Aranyozott Swarowski kristályal díszített vázak


A koppenhágai AURUMANIA talán legdrágább bicikli, amit valaha láttunk. ‘Gold Bike Crystal Edition’ minden látható részét arany díszíti 600 darab Swarovski Elements kristállyal. Az ára durván 21M Forint.

Na igen ha kiakarsz tűnni a sorból ilyet vegyél. Sokmindenre nem jó viszont drága és ez a lényeg. Mindenesetben akkor leszel igazán menő, ha leleakatolva mondjuk egy Posta előtt hagyod és bemégy ügyet intézni.

bambuszbike3

Az emberből készült bringa

Ha viszont igazán feltűnőre vágysz de nincs potom 21 milliód akkor az emberekből készült bringát pont neked találták ki. Ez változat környezetkímélő, kis fogyasztású, alacsony szervízigénnyel. Ami az árát meg tudja dobni az az, hogy sajnos az üzemeltetéshez szükséges mozgójárda is, mivel csak ezen működik megfelelően. Mindenesetre aki feltűnésre vágyik, az biztosan elégedett lesz az eredménnyel.