Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 kerekpar versenyzo

De a zöld még az övé!

Vas Blanka negyedikként ért célba szerdán, így elvesztette az összetett első helyét a női Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszán.

Szerdán a Molina de Aragón és Zaragoza közötti 142,3 kilométeres táv várt a bringásokra, a szinte végig lejtős útvonalon korán kettészakadt a mezőny, az összetett éllovasaként piros trikós Vas Kata Blanka az első, mintegy húsz főt magában foglaló csoportban tekert. A szakasz közbeni gyorsasági részhajránál Blanka közvetlen riválisa, az összetettben őt egy másodperccel követő holland Marianne Vos volt a leggyorsabb. Az SD Worx-Protime magyar bajnoka pedig a második, így a befutóhoz úgy érkeztek meg, hogy Blanka csak abban az esetben tarthatta meg a piros trikót, ha a Marianne Vos előtt végez az első három hely valamelyikén.

vasarnap vas kata blanka elveszitette a piros trikot a noi vueltan

Hat kilométerrel a cél előtt egy rövid emelkedőn jó ütemeben indult meg az amerikai Kristen Faulkner, és bár egy négyfős boly - benne Vassal - csaknem utolérte, a kvartett végül nem járt sikerre. A második helyért vívott sprintben Marianne Vos kevéssel bár, de megszerezte a harmadik helyet a negyedikként célba ért magyar bajnokunk előtt. A második Georgia Baker lett. Így Marianne Vos 5 másodperc előnnyel átvette az összetett első pozícióját és a piros trikót.

A sprinterek pontversenyében viszont változatlanul Blanka vezet, aki nyolcat megőrzött a 15 pontos előnyéből, így zöld trikóban áll rajthoz csütörtökön, amikor a nyolcnapos, vasárnapig tartó megméretés az Huescából induló 114 kilométeres távval és a jacai hegyi befutóval folytatódik.

Eredmény (a Vuelta honlapja alapján)

4. szakasz, Molina de Aragón-Zaragoza, 142,5 km

1. Kristen Faulkner (amerikai, EF Education-Cannondale) 3:02:37 óra
2. Georgia Baker (ausztrál, Liv AlUla Jayco) 10 másodperc hátrány
3. Marianne Vos (holland, Visma-Lease a Bike) azonos idővel
4. VAS KATA BLANKA (SD Worx-Protime) a. i.

Az összetett élcsoportja

1. Vos 9:59:42 óra
2. VAS 5 másodperc hátrány
3. Faulkner 9 mp h.

Forrás: MTI