Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kerekpar unneples

Gratulálunk a teljesítményéhez!


Vas Kata Blanka a főmezőnnyel célba érve kedden megtartotta az összetett éllovasának járó piros trikót a női Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszán.

Az SD Worx-Protime magyar bajnoka nyolc másodperces előnnyel kezdte meg a Lucena és Teruel közötti 130,2 kilométeres etapot, de legfőbb riválisai kilenccel voltak elmaradva tőle, így nagy jelentősége volt annak, hogy 45 kilométerre a céltól a részhajránál a két szökevény mögött megszerezte a harmadik helyet és a vele járó két másodperces jóváírást.

A befutónál Blanka kissé beszorult, emiatt ezúttal nem is tudott sprintelni az etapsikerért, melyet a holland Marianne Vos szerzett meg 3:46:52 órás idővel, aki így egyetlen másodpercre csökkentette hátrányát az összetettben. Összetettben az olasz Elisa Longo Borghini jött fel harmadik helyre, az ő hátránya 11 másodperc Blankához képest.

A 22 éves Blanka nem csak éllovas pozíciójának megtartását köszönhette a részhajrában elért harmadik helyének, ugyanis az érte kapott 15 ponttal a pontversenyben is átvette a vezetést a hétfőn etapelső kanadai Alison Jacksontól. Ezért 65 pontjával a zöld trikót is magára ölthette, őt Vos és Jackson követi 50-nel a pontversenyben.

A nyolcnapos, vasárnapig tartó viadal szerdán a Molina de Aragón és Zaragoza közötti 142,3 kilométeres távval folytatódik.