Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kerekpar versenyzo

Tadej Pogacar lett az első.

Valter Attla a 12. helyen ért célba a katalán országúti kerékpáros körverseny hetedik, utolsó szakaszán. Ezzel összetettben a 36. lett - a verseny honlapja alapján - 31 perc 38 másodperc hátránnyal. Pogacar mögött. A második helyet a spanyol Mikel Landa, a harmadikat a két éve súlyos edzésbalesetet szenvedő kolumbiai Egan Bernal szerezte meg.

Attila az M4 Sportnak úgy értékelt: a nap első fele kicsivel könnyebb lett, mint számított rá, mivel gyorsan kialakult a nap ötfős szökése.

"Viszonylag nyugodtan meg tudtam érkezni a körözésre, onnantól pedig igyekeztem mindig a szakadás jó oldalán lenni, egyszerre jól helyezkedni és spórolni" - tekintett vissza. - "A kivárás ma jó taktika volt."

Mint mondta, a hajrában fontos volt a helyezkedés, igyekezett úgy csinálni, mint két évvel korábban, mikor volt egy kis szembeszél a cél előtt, így akkor volt lehetőség előzni az utolsó kanyarban, ezúttal viszont nagy volt a tempó.

"Nagyon száguldottunk, öt-tíz kilométer per órával gyorsabban érkeztünk, aminél pont annyival gyorsabban letelik a célegyenes, hogy már nem volt időm előzni. Ez nyilvánvalóan a saját hibám, de örülök, hogy így is az elejében jöttem meg, viszonylag jó formában zártam a hetet" - szögezte le. Hozzáfűzte: edzőtábor következik számára, ahol reményei szerint erre a jó formára tud tovább építkezni.