Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kerekpar versenyzo

Eisenkrammer Károly Párizsban tekintette meg a Tour vasárnapi lezárását.

A magyar körverseny főszervezője Párizsban tekintette meg a Tour vasárnapi lezárását egy küldöttséggel, benne olyan vendégekkel, akiknek "lehet fontos szerepük egy magyarországi döntésben, hogy egyáltalán tárgyalás kezdődjön erről".

Hozzáfűzte: a Giro d'Italia magyarországi rajtja nagyon sikeres volt, azonban a Tour "még egy nagyságrenddel komolyabb".

"Ha Tour de France és Budapest, akkor szeretnénk élére állni a Tour de Hongrie szervezőiként, az ASO-s kapcsolatrendszerünkkel és azzal a tudással, amivel rendelkezünk, de az biztos, hogy nem a jövő évről, hanem annál sokkal hosszabb időtávról van szó" - fejtette ki a közmédiának nyilatkozva Eisenkrammer, aki szerint négy-tíz éves távlatokban érdemes gondolkodni.

Előzmény:
David Lappartient, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke májusban az olasz körverseny magyarországi nyitánya előtt az MTI-nek azt mondta, elképzelhetőnek tartja a Tour de France rajtjának Magyarországra hozatalát.

Christian Prudhomme versenyigazgató az M4 Sportnak a Tour koppenhágai nyitányán úgy fogalmazott: "soha nem szabad azt mondani, hogy soha, de egyelőre nincs kandidálás".

Forrás: MTI