Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kupa

Egy sportos program jövőhétre?

Jövő hét pénteken és szombaton a nyíregyházi Continental Aréna ad otthont a teremkerékpáros Európa-bajnokságnak, ahol két szakág, a művészi kerékpár és a kerékpárlabda legjobbjai - az előzetes nevezések alapján tíz nemzet sportolói - küzdenek meg egymással.

A művészi kerékpározás egy előre meghatározott koncentrikus körön belül végzett, tulajdonképpen a talajtornához hasonló, komoly állóképességet és erőkifejtést igénylő, maximum ötperces gyakorlatsor bemutatása. A különböző statikus és akrobatikus elemek, valamint a kormányon és a nyergen végzett egyensúlyozási feladatok nehézsége - a tornához és a műkorcsolyázáshoz hasonlóan - különböző pontértéket képvisel.

A kerékpárlabdát - amelyből már az 1800-as évek végén is rendeztek mérkőzéseket - egy kis méretű pályán gólra játssza a két, egyaránt két-két főből álló csapat. A fő cél a labda kapuba juttatása, ehhez a kerékpárt kell használni, bár a játékszer hozzáérhet a testfelülethez is, a kapus pedig kézzel is védhet, de a lövések a kerékpár kerekével történnek. A szabályok nagyjából hasonlóak a labdarúgás szabályaihoz.

A szervezők reményei szerint hazai pályán van rá az esély, hogy kiemelkedő magyar eredménynek is tapsolhasson a közönség a kontinensviadalon.

Forrás:MTI