Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

220514 174323 tdh4sz hzs 9439

Dylan Groenewegen nyerte a kazincbarcikai sprintet.

A Tour de Hongrie negyedik szakasza is látványos sprintbefutót hozott, amelynek végén a holland Dylan Groenewegen szerezte meg az első helyet honfitársa, Fabio Jakobsen előtt. Az összetett versenyben négy nap után Jakobsen áll az élen.

A kazincbarcikai rajtnál egy hiányzót jegyeztünk fel, a norvég Syver Waersted (Uno-X Pro Cycling Team) nem vállalta a folytatást, a TREK-Segafredo olasz sprintere, Matteo Moschetti viszont sérülései ellenére ott volt a rajtnál. A 2018-as Tour de Hongrie szakaszgyőztes a harmadik etap során bukott, bekötözött testrészekkel útnak indult a többiekkel.

Ezen a napon 177 kilométer várt a mezőnyre, dombos terepen, három hegyi és három gyorsasági részhajrával. Már a rajt után egymást érték a szökési kísérletek, de végül csak az járt sikerrel, amelyben a piros mezes belga Aaron Van Poucke is benne volt. A Sport Vlaanderen-Baloise hegyi pontversenyben élen álló kerekese három alkalmi szövetségesével szökött el a mezőnytől, s annak rendje és módja szerint be is gyűjtötte a farkaslyuki második kategóriás hegyi hajrá első helyét, majd pontokat szerzett mindkét körben a tardonai, harmadik kategóriás emelkedőn is. Ezzel a pontversenyben olyan tetemes előnybe került, hogy vasárnap már nem veszítheti el a megkülönböztető mezt.

stage4 2022

A mezőny a nap során egyszer sem engedte túl messzire a négy fős szökevénycsapatot, huszonhárom kilométerre a befutótól el is fogyott a különbség, ismét a sprinterek csatája következhetett. A Quick-Step vonata vezette fel a hajrát, háromszáz méterre a céltól az utolsó felvezető ember is kiborított Fabio Jakobsen elől, de nem a jó irányba. A sárga mezes holland egy pillanatra elbizonytalanodott, s közben honfitársa, egyben nagy riválisa, Dylan Groenewegen (Team BikeExchange-Jayco) meg tudta előzni, s végül meg is nyerte a negyedik szakaszt.

220514 174323 tdh4sz hzs 9439

Az összetett élén nem történt változás, Fabio Jakobsen megőrizte az első helyet, a legjobb pozícióban a mieink közül továbbra is Dina Márton található, az EOLO-Kometa versenyzője a tizedik helyről kezdheti majd a zárónapot.

Vasárnap a királyetappal ér véget az idei Tour de Hongrie. A Miskolc és Gyöngyös-Kékestető közötti etapon 184 kilométer során 2751 méternyi szintemelkedést kell legyőzni. Eddig a sprintereké volt a főszerep, de az összetett győzelem sorsa a Kékesre vezető emelkedőn dől majd el.

stage5 2022

EREDMÉNYEK

4. szakasz, Kazincbarcika–Kazincbarcika (177 km):

1. Dylan Groenewegen (holland, Team BikeExchange-Jayco) 3:59:15
2. Fabio Jakobsen (holland, Quick-Step Alpha Vinyl) azonos idővel
3. Rudy Barbier (francia, Israel-Premier Tech) a. i.
4. Sasha Weemaes (belga, Sport Vlaanderen-Baloise) a. i.
5. Elia Viviani (olasz, INEOS Grenadiers) a. i.
6. Timo Kielich (belga, Alpecin-Fenix) a. i.
...
19. Karl Ádám (magyar válogatott) a. i.

Az összetett versenyben:

1. (sárga mezben) Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl) 15:58:50
2. Rudy Barbier (francia, Israel-Premier Tech) 12 mp h.
3. Jens Reynerds (belga, Sport Vlaanderen-Baloise) a. i.
4. Dylan Groenewegen (holland, Team BikeExchange-Jayco) 16 mp h.
5. Elia Viviani (olasz, INEOS Grenadiers) 17 mp h.
6. Toon Vandebosch (belga, Alpecin-Fenix) a. i.
...
10. Dina Márton (magyar, EOLO-Kometa) 22 mp h.

  • A gyorsasági pontversenyben (zöld mezben):1. Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl)
  • A hegyi pontversenyben (piros mezben):1. Aaron Van Poucke (belga, Sport Vlaanderen-Baloise)
  • A legjobb magyar versenyző (fehér mezben)1. Dina Márton (magyar, EOLO-Kometa)

 Forrás: szöveg és képek: www.tourdehongrie.hu