Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 tdh2022

A Magyar Közút Zrt. sajtóközleménye.

Szerdán, május 11-én a Közlekedési Kultúra Napján startol a Tour de Hongrie kerékpárosverseny. A verseny vasárnapig, május 15-ig összesen 905 kilométernyi, zömében országos közúton zajlik majd és Csákvárról indulva a Kékestetőn ér majd véget. A verseny útvonalán a közlekedők több helyszínen is ideiglenes, teljes pályás mozgó forgalomkorlátozással találkozhatnak, ezért az érintett szakaszok forgalmi helyzetéről érdemes lesz még utazás előtt tájékozódniuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál.

A Tour de Hongrie-n az idei távot a nemzetközi mezőny öt nap alatt, május 11. szerda és május 15. vasárnap között teszi meg. A verseny május 11-én Csákvár és Székesfehérvár között kezdődik, majd 12-én Karcag és Hajdúszoboszló, 13-án Sárospatak és Nyíregyháza, 14-én Kazincbarcika térségében folytatódik, végül május 15-én Miskolcról indulva a Kékestetőn zárul. A pontos útvonalról, az érintett településeken az áthaladás tervezett időpontjairól és az útlezárásokról a www.tourdehongrie.hu oldal „Etapok” menüpontja alatt tájékozódhatnak az érdeklődők.

A verseny ideje alatt rendőrségi forgalomirányítás mellett ideiglenes, teljes pályazárral járó mozgó forgalomkorlátozással számolhatnak az érintett szakaszokon a közlekedők. Hosszabb, néhány órás zárásra az első versenynapon a Bicske-Herceghalom-Biatorbágy-Etyek-Alcsútdoboz-Felcsút útvonalon kell számítani, ahol három kört tesznek meg a versenyzők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a Tour de Hongrie versenyszakaszait érintően még indulás előtt tájékozódjanak az ideiglenes korlátozásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon.