Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kerekpar versenyzo

Csütörtökön a spanyolországi Gran Caminón kezdi meg az idényt Fetter Erik, aki csapata, az EOLO-Kometa kapitánya lesz a négynapos országúti kerékpáros viadalon.

Az olasz bázisú prokontinentális - a világelitet jelentő World Tour alatti besorolású - istálló szerdai tájékoztatása szerint a 21 esztendős magyar bringás januári térdsérülése miatt két hétig nem edzett, ráadásul kihagyta a mallorcai egynapos versenyeket és az antalyai körversenyt is. Felépülése után azonban intenzív, kéthetes edzőtáboron van túl, és immár jó erőben érzi magát.

A vasárnapig tartó galíciai versenyen Fetter lesz az olasz sor kapitánya, vagyis az egész csapat az ő minél jobb összetett eredményéért dolgozik majd.

"Az utolsó etap egy 15,8 kilométeres időfutam lesz vasárnap, itt idén először felvehetem a bajnoki trikómat, amit nagyon várok. Valószínűleg itt fog eldőlni nagyrészt az összetett is" - fogalmazott Erik.

Az EOLO-Kometa másik magyar kerékpárosa, Dina Márton a tervek szerint legközelebb jövő szombaton a fehér murvás részekről ismert Strade Bianche egynapos viadalon áll rajthoz.

Forrás: MTI