Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

800px 2018 tour de france 20 pinodieta 42817336765

Busszal ütközött edzés közben a Tour de France- és Giro d'Italia-győztes kerékpáros.

A 25 esztendős kolumbiai bringás hétfő reggeli edzése közben Gachancipában karambolozott egy álló busszal, amely rálógott az útra - számolt be a cyclingnews szakportál. A balesetről a közösségi médiában feltűnő fotón a jármű hátsó lökhárítója erősen be van horpadva, míg Bernal a hátán fekszik a földön. A bringást a Bogotában található Clinica de la Sabanába szállították.

Csapata az Ineos Grenadiers nem sokkal az eset után közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy Bernal kórházban van és stabil az állapota. Később maga a kórház adott ki frissítést a korábbi Tour de France- és Giro d'Italia-győztes egészségi állapotáról.

"A Clinica Universidad de La Sabana nyilvánosan tájékoztathatja, hogy Egan Bernalt ma reggel mentőautón keresztül felvették a sürgősségi osztályra" - áll a közleményben.

"Abban a pillanatban szakemberek vizsgálták meg mindenre kiterjedően. A leletek fényében az elkövetkező órákban műtétnek kell alávetnie magát többszörös sérülései miatt: csigolya- és mellkasi trauma, a mellkas tompa traumája, mozgásszervi trauma és az alsó végtagok traumája. Jelenleg hemodinamikailag stabil. A legjobbakat reméljük a klinikai kimenetelét illetően."

A Tour de France-ra készülő Bernal a tervek szerint a február 10-én kezdődő Tour de la Provence-on kezdi az idényt.

Fotó: wikimedia