Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

cycling 828646 1280

A Balaton Maraton szervezőinek nyilatkozata

Hat év után nehéz döntési helyzetbe kerültünk. Minden reális tényt értékelve úgy határoztunk, hogy a Balaton MTB Maraton túraként fog tovább élni, mint a Négy Évszak Bringa Túra Sorozat tavaszi állomása. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Balaton MTB Maraton nem lesz a Top Maraton Sorozat része.

Az elmúlt hat évben rendkívül nagy változáson ment át a Balaton-felvidék erdeinek tulajdonviszonyai. Nagyon beszűkült az az erdei terület, amely alkalmas megfelelő színvonalú mountainbike versenypálya kialakítására. Olyan magán erdők, magán területek alakultak ki, melyek szakmailag ellehetetlenítették a versenyzők által jogosan elvárt pálya nyomvonal kialakítást és a pálya biztosítást.

Az utóbbi két évben a pandémia miatt kialakult rendkívüli helyzetben is megrendeztük a versenyt, színvonalas versenyközponttal és kulturált szolgáltatásokkal. De a versenypálya kérdést rajtunk kívül álló okok miatt már nem tudjuk megoldani és azon a színvonalon garantálni, mint ahogy mi szervezők és a versenyzők is jogosan elvárják.

Őszintén reméljük, hogy a korábban általunk létrehívott Top Maraton Sorozat tovább működik, szolgálva ezzel a hazai mountainbike sport érdekeit.

2022-ben a Balaton Mountainbike Túrával folytatjuk a hat éve megkezdett utat! Új és izgalmas rendezési koncepcióval.

Sok sikert kívánunk a Top Maraton Sorozat folytatásához kiváló Kollégáinknak, Barátainknak az egész mountainbike sport érdekében.

Sporttársi üdvözlettel:
Harangvölgyi András és Havasi Tímea
Szervezők