Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

6a1901757b3e8d1630c06827f5e8e5ac

A Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny története során először kapott kiemelkedő minősítést a nemzetközi szövetségtől (UCI).

A szervezők pénteki közleményében kifejtették: a kerékpáros eseményekről minden alkalommal átfogó értékelést készít az UCI megbízott ellenőre, aki az idei magyar körverseny során a neves versenybírók közé tartozó, világbajnokságokon és Grand Tourokon rendre szerepet kapó horvát Bruno Valcic volt.

Az ellenőr beszámolójában több területet értékel: górcső alá veszi az esemény biztonságos lebonyolítását, a közönség megjelenését, a versenypálya kialakítását és adottságait, a résztvevő csapatok szállásának minőségét, a televíziós produkció elkészítését és megjelenését, valamint a rendező csapat munkáját.

Eisenkrammer Károly főszervező kiemelte, a Tour de Hongrie történetében először valamennyi területen a legjobb minősítést érdemelte ki az esemény.

"A koronavírus-járvány és a sok bizonytalanság miatt nagyon nehéz dolgunk volt, de ez az értékelés is azt mutatja, nem volt hiábavaló a csapatom megfeszített munkája" - idézte a kommüniké Eisenkrammert.

"Egy ilyen, színjeles bizonyítvány magasra is teszi előttünk a lécet, a folytatásban egyik területen sem teljesíthetünk gyengébben. Másrészt szoktam mondani: a Tour de Hongrie igazi sikerének fokmérője a csapatok érdeklődése, az, ha jövőre is ilyen erős mezőnyt tudunk Magyarországra csábítani" - utalt a magyar körverseny minden korábbinál erősebb mezőnyére.

 A május 12. és 16. között rendezett viadalon - amelyen az ausztrál Damien Howson diadalmaskodott - a világelitet jelentő World Tour-vonalból nyolc, míg a másodosztályt jelentő prokontinentális szintről kilenc csapat vett részt, a mezőnyt négy kontinentális sor és a magyar válogatott egészítette ki.

A főszervező elárulta: várják a jövő évi nemzetközi versenynaptár kihirdetését, akkor válik majd hivatalossá a 43. Tour de Hongrie időpontja. A települések részéről nagy érdeklődés övezi a jövő évi rajt- és célvárosok számára kiírt pályázatot, a szervezők csapata már most nagy erőkkel dolgozik a következő magyar körverseny útvonalának összeállításán.

Forrás: MTI