Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

giro 2021 02

Valter Attila megőrizte az élen állónak járó rózsaszín trikót.

Valter Attila a mezőnnyel célba érve megőrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín és a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hetedik, pénteki szakaszán.

A Notaresco és Termoli közötti 181 kilométeres etap során mindössze egy negyedik kategóriás emelkedő teljesítése várt a kerekesekre. A sprintben az ausztrál Caleb Ewan bizonyult a leggyorsabbnak, mögötte az olasz Davide Cimolai és a belga Tim Merlier ért célba a második, illetve a harmadik helyen. A Groupama-FDJ magyar bringása a győztesével azonos idővel, 36.-ként gurult át a célvonalon.

"Rózsaszínes, mosolygós nap volt a mai!" - nyilatkozta Valter Attila facebook oldalán.

"Egy nyugodtabb sprintszakaszon sikerült megtapasztalnom mit is jelent a Maglia Rosa-t viselni Olaszországban. Az egész napot élveztem és nagyon büszkén viseltem a kerékpársport talán legszebb mezét. Tényleg nehéz leírni, hogy milyen érzés is ez, de lehet csak azért mert még én magam sem fogtam fel az egészet.

A versenytársaktól kapott elismerés szintén semmihez sem fogható, a szemüveget a szakasz előtt például Filippo Gannától kaptam kölcsönbe, Peter Sagan pedig már tudja, hogy Budapesten élek. Ezek olyan dolgok amiket egy nap alatt nem lehet megszokni, de nem is szeretném!

A támogatás és szurkolás amit otthonról kapok példaértékű, nem lehetek elég hálás ezért. A nemzetközi sajtó rengeteget érdeklődik Magyarorszagról és látják, mekkora hatása is van a trikónak kis hazánkban is.

Milánó még messze van, ekkora motiváltságom azonban még sosem volt, mindent megteszek, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el és addig lássam rózsaszínben a világot amíg megérdemlem azt!"

Összetettben a 22 esztendős Valter Attila előnye továbbra is 11 másodperc a belga Remco Evenepoel és 16 a Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernal előtt.

Dina Márton 99. lett, összetettben pedig a 87. pozíciót foglalja el.

giro 2021 02

Eredmények 7. szakasz: Notaresco-Termoli, 181 km:

1. Caleb Ewan (ausztrál, Lotto Soudel), 4:42:12 óra
2. Davide Cimolai (olasz, Israel Start-Up Nation) azonos idővel
3. Tim Merlier (belga, Alpecin-Fenix) m.t.

36. Valter Attila (Groupama-FDJ) a. i.

99. Dina Márton (EOLO-Kometa) 54 mp hátrány

Az összetett élcsoportja:

1. Valter 26:59:18 óra
2. Remco Evenepoel (belga, Deceuninck - Quick-Step) 11 mp hátrány
3. Egan Bernal (kolumbiai, INEOS Grenadiers) 16 mp h.

87. Dina Márton 40:16 perc h

A 104. Giro d'Italián szombaton a Foggia és Guardia Sanframondi közötti 170 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely 3479,9 kilométert teker, amíg május 30-án célba ér Milánóban.