Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 fedett kerekparos palya epul meg az iden kobanyan 03

A magyar pályakerékpáros versenyzők az edzésekhez eddig Bécsbe utaztak.

A velodrom másfél hektáros területét a Sportligetben a Kőbányai Önkormányzat biztosítja 15 + 5 évre. Az építkezés  közelében több szabadtéri sportpálya, egy futókör, valamint egy uszoda. A tervek szerint hamarosan egy aszfaltozott pumpapálya is felépül itt.

fedett kerekparos palya epul meg az iden kobanyan 03

A Kőbányai BringAréna 4500 négyzetméter alapterületű , fémszerkezetű ponyvacsarnok lesz, amelyben egy 200 méter hosszú, 6 méter széles, döntött kanyarú fapályát helyeznek el. A lelátó kb. 100 fős nézőközönséget fogadhat.

fedett kerekparos palya epul meg az iden kobanyan 02

A pálya közepén kialakított létesítményen tanulási lehetőséget biztosítanak a fiataloknak arra, hogy a kerékpározás gyakorlati fogásait is el tudják sajátítani. Ide egy alagúton át lehet majd bejutni a pályakerékpárosok zavarása nélkül.

fedett kerekparos palya epul meg az iden kobanyan 01

A csarnokot és az alépítményeket a Szeghi Stúdió tervei alapján a közbeszerzésen nyertes Graboplan Kft. készíti el.A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elvárásainak megfelelő, 3. kategóriás fapályát a német Velotrack szállítja. Az épület a sátor jellege miatt nem lesz fűthető, de évente 300  napon át lehet majd használni.

A velodrom ugyan nem mérhető egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas, több ezer nézőt is befogadni képes, fedett csarnokhoz, mégis hatalmas lépés a sportág életében. Olyan lesz, mint a „magyar narancs”, Bacsó Péter legendás A tanú című filmjében: „Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk."

Az ábrák a bringarena.hu oldalról származnak