Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

  vzb5734

15 év után ismét magyar győztese van a magyar körversenynek

Valter Attila nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, miután a szerdai zárószakasz utolsó kilométerén kiváló versenyzéssel lerázta riválisait.

A hegyet tökéletesen ismerő 22 éves magyar sportoló 800 méternél meglódult, és magabiztos előnnyel megnyerte a szakaszt és az összetettet is. Utóbbival kiérdemelte a sárga trikót, és a hegyi pontversenyben is az élen zárt.

A magabiztos kerékpáros a verseny után így fogalmazott: "Éreztem, hogy jók a lábaim, nem vagyok maxon, és olyat tudok indulni, amivel maximum egy-két ember tud lépést tartani" - fogalmazott.

 vzb5734

Eisenkrammer Károly a verseny főszervezője Valter befutását az alábbiak szerint élte meg: "Fantasztikus érzés, nagyjából 1500 méterig követtem a verseny közvetítését, aztán lesétáltam az utolsó kanyarig, és azt vártam, hogy négyszáz méternél majd jönnek hárman-négyen, köztük Attila. De nem ezt láttam, hanem azt, hogy teljesen egyedül jött"

15 évet kellett várni az újabb magyar sikerre, legutóbb hazai versenyzőként Lengyel Tamás nyerte meg 2005-ben a magyar körversenyt.

Az összetett második helyét a tavaly junior világbajnok amerikai Quinn Simmons szerezte meg, harmadikként az ausztrál Damien Howson zárt.

A sprinterek pontversenyében Valter csapattársa, a három szakaszt nyert olasz Jakub Mareczko zárt az élen, ezzel kiérdemelte a zöld trikót.

A 41. Tour de Hongrie összetettjének végeredménye:
    -------------------------------------------------
1. Valter 18:45:55 óra
2. Simmons 12 másodperc hátrány
3. Howson 16 mp h.

Fotó: tourdehongrie.hu