Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

logo tdh 2020 a

Indul a terepkerékpáros világbajnok, valamint a Mitchelton-Scott színeiben Peák Barnabás is

A holland Mathieu van der Poel, a cyclocross (terepkerékpár) világbajnoka is elindul a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

A magyar körverseny szervezői jelentették be azt a hírt, hogy a belga Alpecin-Fenix csapata rajthoz áll, a mostani sajtóhírek szerint pedig Van der Poel, a gárda legnagyobb sztárja is ott lesz a koronavírus-járvány miatt elhalasztott, augusztus 29. és szeptember 2. között sorra kerülő viadal mezőnyében. A Tour de Hongrie egy napon kezdődik a Tour de France-szal, amelyre az Alpecin-Fenix nem kapott szabadkártyát.

A 25 éves holland bringás február elején nagy fölénnyel nyerte a dübendorfi terepkerékpár vb-t, tavaly Európa-bajnok lett hegyikerékpárban, míg 2018-ban az országúti mezőnyversenyben szerzett ezüstérmet a kontinensviadalon.

A Mitchelton-Scott színeiben Peák Barnabás is rajthoz áll a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen.

A legjobbaknak számító World Tour-csapatok közé tartozó Mitchelton-Scott csapat is itt lesz a 2020-as viadalon. Az ausztrál istálló 2019-ben 35 győzelmet aratott a különböző viadalokon, ezzel a világranglista nyolcadik helyén áll.

Peák - aki révén kilenc év után tavaly júniusban lett ismét magyar versenyző WT-csapat tagja - 2017-ben éppen a Magyar Körversenyen hívta fel magára a figyelmet: az akkor tizenkilenc éves bringás nagy meglepetésre az összetett verseny dobogójának második fokára állhatott, ráadásul mindössze kettő másodperces hátránnyal a győztes kolumbiai Jaramillo mögött.

Peák Barnabás 2018-ban a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) tehetséggondozó csapatában szerepelt, és megnyerte a magyar bajnokságot országúton és az egyéni időfutamban is. 2019-ben - immár a holland SEG Racing Academy színeiben - szakaszt nyert a Normandiai Körversenyen.

A Mitchelton-Scott sportigazgatója, Matt White elismerően nyilatkozott a fiatal magyar kerékpárosban rejlő lehetőségekről, hangsúlyozva, bátran építeni fognak Peák Barnabás sokoldalúságára. Az ausztrál klub a Tour de Hongrie szervezőinek jelezte: a magyar versenyzővel soraiban érkezik majd a 2020-as magyar körversenyre.

logo tdh fekvo 2020

Eddig nyolc csapat indulása biztos a magyar körversenyen, így a legjobbaknak számító World Tour-csapatok közül a holland Jumbo-Visma és az amerikai Trek-Segafredo szereplése, illetve a WT alatti besorolású, azaz prokontinentális olasz Androni Giocattoli-Sidermec részvétele is garantált.

A 41. Tour de Hongrie-n a tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz. A szervezők célja, hogy teljesítsék a Pro Series nevű sorozatba kerülés egyik fontos kritériumát, amihez legalább tizennégy World Tour- és prokontinentális együttesnek kell rajthoz állnia.

A Tour de Hongrie programja:
1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km

terkep2020vegleges

Forrás: MTI